Hallandsposten

Dahlström: ”Jag är starkare än någonsin”

- SARA K LINDQUIST/TT

Efter sju månaders rehab är Emma Dahlström laddad. Hon har varit utanför skidbacken i sju månader på grund av en korsbandss­kada och hade mardrömmar inför comebacken på snön. Men väl där gick allt över förväntan. Nu siktar freeski-åkaren Emma Dahlström på att kunna utföra hopp och ladda inför OS. – Det känns bra, jag är starkare än någonsin, säger hon.

Hon slet av korsbandet och opererades i slutet av april. Att inte stå på snö på hela sju månader beskriver hon som ”drygt”.

– Jag har nog inte väntat så länge på att stå på skidor någonsin. Jag har drömt mardrömmar inför att åka igen – jag hade bilder om hur det skulle vara i backen och så drömde jag flera gånger

”Jag kanske inte ska göra mina svåraste trick men jag ska bygga på nu.”

EMMA DAHLSTRÖM

att jag inte skulle klara av att åka nedför liften ens en gång. Men det löste sig väldigt fint, säger hon i samband med de svenska landslagså­karnas pressträff inför säsongen.

KNÄET BESKRIVER HON som bra, hon går obehindrat och blicken är rak och glad. Om ett par veckor åker hon till Alperna.

– Då är planen att dra i gång med lite hopp och ”rails” och sådant.

Annars har de senaste sju månaderna präglats av rehab. Mest gym, för att få upp rörlighete­n, och sedan utmana knäet lite. Hon säger att smärtan har varit väldigt låg och att allt går enligt plan.

– Jag kanske inte ska göra mina svåraste trick men jag ska bygga på nu. Jag mår ju bra och skulle väl kunna köra hundra procent nu, men det är dumt. Jag ska låta det ta tid och accelerera och väga av varje vecka hur knäet mår.

Nu är siktet inställt att så snabbt som möjligt ta en Os-plats och samtidigt kunna träna hårt för att träna in tricken hon vill göra väl när hon tagit sig dit.

 ??  ?? TILLBAKA.
TILLBAKA.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden