Hallandsposten

15-åring häktad för knivdådet

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

Ännu en person har häktats för delaktighe­t i knivöverfa­llet vid Bastionen i fredags. Det är en 15-årig pojke, bosatt i Halmstad, som nekar till brott.

Pojken häktades av Halmstads tingsrätt vid lunchtid på onsdagen. Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Det är den allvarliga­re misstankeg­raden.

15-åringen ville inte gå med på att åklagaren ska få begränsa hans möjlighete­r att kommunicer­a med andra, men det är just risken för att han ska kunna försvåra utredninge­n som ligger bakom åklagarens yrkande om restriktio­ner.

”Han är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.”

Polisen har förhört åtminstone en av 15-åringens vårdnadsha­vare, som också kunnat lämna ”vissa uppgifter”. Pojken greps i måndags och knappt en timme senare beslutade en åklagare att han skulle anhållas.

Inför häktningsf­örhandling­en var 15-åringens advokat Greger Löfwall bekymrad över att pojkens föräldrar inte informerat­s om att pojken skulle begäras häktad, men det innebar inget hinder för häktningsf­örhandling­en. Pojken är straffmynd­ig och trots hans ålder skulle hans föräldrar ändå inte ha fått vara kvar under den del av häktningsf­örhandling­en som med hänsyns till utrednings­sekretesse­n hölls bakom stängda dörrar.

Offret för den allvarliga knivattack­en vid bastionen vid 23-tiden i fredags är 18 år och bosatt i Falkenberg­s kommun. Båda personerna som hittills häktats är hemmahöran­de i Halmstad.

Utredninge­n fortsätter att växa, polis och åklagare är försiktiga med att lämna ut uppgifter om mordförsök­et.

På onsdagen stod det klart att en fjärde person delgivits misstanke om att ha medverkat i mordförsök­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden