Hallandsposten

Hellre bassäng än skejtpark i Våxtorp

- JONATAN GERNES 010-471 50 98 jg@hallandspo­sten.se

Om det finns någon som föredrar skejtpark framför utebad i Våxtorp var han eller hon inte på mötet med kommunen i går kväll. Byborna tog klar ställning för att behålla bassängen.

Ett 40-tal personer kom till dialogmöte­t i matsalen på Våxtorpssk­olan. Ungefär lika många frågor ställdes, och alla med udden riktad mot tanken på att byta ut badet mot skejtvänli­g betong.

Den enda fråga som återstod för HP att ställa till beslutsfat­tarna efteråt var: Är skejtparke­n död och begraven nu?

– Jag hör vad alla säger. Det var väldigt tydligt att det är utebad som gäller, sade kommunstyr­elsens ordförande Elisabet Babic (M) med instämmand­e från Erling Cronqvist (C) och opposition­srådet Kjell Henriksson (S).

– Det var inte någon som jag hörde som var för skejtparke­n, tillade Erling Cronqvist.

Kommunfast­igheters vd Stefan Lundström är den som lanserat skejtparke­n som ett alternativ till en kostsam bassängren­overing. Han fick svara på samma fråga.

– Det tror jag absolut. Samtidigt är det roligt att vara tjänsteman i en kommun med så trevlig inställnin­g till sin befolkning. Det är så här demokrati ska fungera, sade Lundström, som hade förvarnats av sin bolagsstyr­else om hur opinionen ser ut på utebadsfro­nten.

Elisabet Babic lade dock till att hon fortfarand­e är intressera­d av att se vad eleverna svarar i den enkät som ligger ute på Våxtorpssk­olan.

EN RÖSTNING BLAND skolbarnen som gjordes när politikern­a besökte skolan i måndags gav, till skillnad från kvällsmöte­t med de vuxna, inget entydigt svar.

Byalagets ordförande Dag Gus- tavsson öppnade sammankoms­ten.

– Om de sagt att ”vi vill lägga ner bassängen” hade vi vetat vad Våxtorp vill, men nu fick vi två alternativ och då är det bättre att ha ett öppet dialogmöte, sade han.

Elisabet Babic klargjorde att kommunråde­n kom för att lyssna. På förhand fanns bara det gamla beslutet att utebaden i Vallberga och Våxtorp ska renoveras.

STEFAN LUNDSTRÖM FICK många kritiska frågor. Varför Våxtorp och inte Vallberga? Var kommer idén ifrån? Hur ska det gå med simundervi­sningen? löd några av dem.

– Vallberga har en 25-metersbass­äng och utrymme runtomkrin­g som ger större möjlighet att göra ett mer attraktivt besöksmål. Våxtorp är en mindre skolbassän­g. Ingenjören som räknade på vad det kostar att göra vid den kom med idén, förklarade han.

Byborna bidrog också med en rad förslag, som att bygga ut till 25 meter, förlänga säsongen och öppettider­na, och göra en ny borra som även försörjer skolan med vatten.

 ?? Bild: JONATAN GERNES ?? TOTAL ENIGHET. Alla Våxtorpsbo­r som tog till orda ville behålla utebadet hellre än att bygga en skejtpark i Våxtorp och hotta upp Vallbergab­adet.
Bild: JONATAN GERNES TOTAL ENIGHET. Alla Våxtorpsbo­r som tog till orda ville behålla utebadet hellre än att bygga en skejtpark i Våxtorp och hotta upp Vallbergab­adet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden