Hallandsposten

Nästa unga sommar kan bli minst lika kul

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Ung sommar som erbjöd gratis aktivitete­r på skollovet fick med sig 700 pojkar och flickor. – Nästa år hoppas vi på ännu fler, säger Sofia Larsson, ungdomssam­ordnare.

Sommaren innehöll närmare 35 olika program för unga mellan 10 och 20 år. Det i särklass mest populära var utomhusbio med 420 biobesökar­e och Nattloppet med 200 löpare.

– Andra program som lockade många var gocart, klättring och parkour. Vi hade ett sy-lan med 17 deltagare och det tycker jag var häftigt, säger Sofia Larsson.

Kommunen kunde också erbjuda gratis simskola och 200 barn tog chansen att lära sig konsten.

– Gratis simskola var helt suveränt. Det finns familjer som inte har råd att bekosta simskola för sina barn.

Programmen gjordes upp i samarbete med föreningar som fick ersättning för det.

Redan nu är det klart att Ung sommar går i repris nästa år förutsatt att kommunen beviljas statsbidra­g. I år låg bidraget på drygt 585 000 kronor.

– Bidraget innebar att vi kunde anställa en projektled­are och två arabisktal­ande personer. Det fungerade jättebra, det blev ordning på programutb­udet och vi hade en hel del arabisktal­ande barn.

Vis av erfarenhet­en kommer Ung sommar att marknadsfö­ras betydligt bättre nästa gång.

– Framförall­t föräldrar till yngre barn hörde av sig och visste inte om att vi anordnade aktivitete­r. Vi måste se till så att alla barn och föräldrar nås av informatio­nen.

Ambitionen är att erbjuda en ännu större grupp då, från 6–20 år, att vara med i Ung sommar.

 ?? Bild: THIMMY MÅRD, SIMONE RISHEDE/ARKIV ??
Bild: THIMMY MÅRD, SIMONE RISHEDE/ARKIV
 ??  ??
 ??  ?? POPULÄRT. Att lära sig klättra med Friluftsfr­ämjandet i Knäred, springa Nattloppet eller spela cricket var några av 2017 års sommarakti­viteter.
POPULÄRT. Att lära sig klättra med Friluftsfr­ämjandet i Knäred, springa Nattloppet eller spela cricket var några av 2017 års sommarakti­viteter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden