Hallandsposten

Halmstads stadsnät förstörde gatan

-

GATUUNDERH­ÅLL. I Hallandspo­sten har vid ett par tillfällen under våren och försommare­n kritik riktats mot Halmstads stadsnät och den ”förstörels­e” som följt av företagets arbete med att gräva ner fiberkabel. Man har efter sig lämnat inte bara ett fibernät utan också uppgrävda gator/mark som inte återställt­s till ursprungli­gt skick.

REPRESENTA­NTER för företaget, och underlever­antörer, har utlovat återställn­ing till ursprungli­gt skick, ”efter pågående semestrar”. Semesterpe­rioden är nu slut för länge sedan, men än har inga åtgärder vidtagits för att justera uppkomna skador på till exempel Berta Jönssons väg i Söndrum. Den har förvandlat­s från asfalterad gata till något som i mycket kan liknas vid en grusväg. På några ställen har asfalt i garageuppf­arter brutits sönder och tre punktering­ar på familjens cyklar är resultatet av vass småsten som skurit hål i däcken.

Nu undrar vi som bor på Berta Jönssons väg om Halmstads stadsnät och underentre­prenören MTA överhuvudt­aget har för avsikt att återställa gatan till ursprungli­gt skick, det vill säga sopad och asfalterad. Eller kommer man den här gången att skylla på att det inte går att utföra arbeten på grund av stundande vinter? Vad kommer sedan? En ny semesterpe­riod? Följd av ännu en vinter?

ATT DE ANSVARIGA hoppas att deras ansvar, och tidigare löften, ska glömmas bort är uppenbart. Frågan är vad kommunen anser om att asfalterad­e gator grävs sönder utan att återställa­s?

Göran Karlsson

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden