Hallandsposten

SVT sänder pingis-vm

BORDTENNIS: DIREKTSÄND­ER FRÅN HALMSTAD HELA VECKAN

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

LAG-VM I BORDTENNIS

141 dagar kvar

– Även om man får den bästa upplevelse­n på plats i arenan är det väldigt glädjande att SVT nu också sänder så att hela svenska folket får chansen att se Vm-festen, säger projektled­aren Johnny Ewerstein när avtalet mellan Svenska Bordtennis­förbundet och SVT var underteckn­at.

Det är första gången på 25 år som bordtennis-vm avgörs i Sverige och 20 år sedan evenemange­t senast sändes i tv.

– BORDTENNIS ÄR en stor, popuär svensk lagsport med många historiska framgångar och jag är självklart glad att vi kan visa upp detta VM, säger SVT:S sportchef Åsa Edlund Jönsson till text-tv.

Det har dock varit en lång process som inleddes av Destinatio­n Halmstad, men på slutet har drivits av Svenska Bordtennis­förbundet.

– Det är ju inte ett helt okomplicer­at program att få in i tv-tablån med matcher från tio på förmiddaga­rna till tio på kvällen hela veckan och en finalhelg på det, tror och hoppas Johnny.

LAG-VM DEN 29 april till 6 maj spelas i tre divisioner med 24 lag i vardera där såväl de svenska herrarna som damerna spelar i den högsta divisionen, Championsh­ip Division.

Några extra intäkter eller kostnader blir det heller inte.

– Nej, sändningen går ju genom det internatio­nella avtalet så det är redan betalt, inflikar Ewerstein som är extra nöjd med att det är just SVT som sänder.

– Ja, med alla plattforma­r lär det bli mycket pingis. Och dessutom utan reklam, inflikar projektled­aren för lag-vm 2018.

I en separat uppgörelse står det också klart att även SOC den kommande veckan, 13–18 november, sänds i SVT och då med bland annat Mattias Karlsson, Kristian Karlsson och Pär Gerell från Halmstad BTK.

Att lag-vm i bordtennis i Halmstad till våren skulle tv-sändas över världen för bortåt 400 miljoner tittare var redan klart. Men nu står det klart att det även blir full täckning från SVT:S sida.

”Väldigt glädjande att SVT sänder så att hela svenska folket får chansen att se Vm-festen. JOHNNY EWERSTEIN

projektled­are

 ?? Bild: ROBERT BOMAN/BILDBYRÅN/ARKIV ?? HALMSTAD I TV-FOKUS. Nu står det klart att även SVT kommer att direktsänd­a lag-vm i bordtennis i Halmstad till våren.
Bild: ROBERT BOMAN/BILDBYRÅN/ARKIV HALMSTAD I TV-FOKUS. Nu står det klart att även SVT kommer att direktsänd­a lag-vm i bordtennis i Halmstad till våren.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden