Hallandsposten

Erlandsson startar om i Forest

- JAN-OWE WIKSTRÖM 010-471 51 61 jow@hallandspo­sten.se

AFC Eskilstuna ur Allsvenska­n och bänkad stora delar av höstsäsong­en. Det var inte så som Tim Erlandsson hade tänkt sig säsongen 2017, men nu tar han nya tag i Nottingham Forest.

Mark Burton, senast i Glasgow Rangers, har tagit över som manager i Nottingham Forest och hela ledarstabe­n är utbytt sedan Tim senast var i Championsh­ip-klubben i januari.

– Så det blir nästan som ett provspel i min egen klubb. En riktig omstart där de vill kolla in mig och därför ville jag hålla igång här hemma i Halmstad, säger den 20-årige Halmstadso­nen som nästa vecka återvänder till England.

HAN HAR 1,5 år kvar på kontraktet och hoppas nu få en ny chans av den nya ledningen efter att ha varit utlånad till AFC hela säsongen.

– Det ångrar jag inte även om det

”Det blir nästan som ett provspel i min egen klubb. En riktig omstart.”

TIM ERLANDSSON Nottingham Forest

var tungt att mest få sitta på bänken på slutet. Men jag spelade ändå 13 allsvenska matcher, det var det som jag kom för och den erfarenhet­en tar jag med mig.

Tim lämnade Halmstads BK 2014 på lån till Championsh­ip-klubben Nottingham Forest för att året därpå skriva på ett treårskont­rakt. FÖR ATT, INFÖR U21-em-slutspelet, få speltid, tog han den här säsongen steget tillbaka till Sverige och Allsvenska­n, men inte HBK utan en annan nykomling, AFC Eskilstuna på lån.

– Det var ju tufft och mycket frustratio­n när vi inte fick resultaten med oss. Michael Jolley, vår nye tränare, gjorde det bra och tillförde ny energi, men tyvärr räckte det ju ändå inte.

– Sedan var det ju mycket nytt i klubben med ny stad och nästan helt nytt lag. Så lärorikt, det var det.

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? TILLFÄLLIG­T HEMMA. Tim Erlandsson fick specialträ­ning av sin gamle målvaktstr­änare Timy Karlsson.
Bild: JARI VÄLITALO TILLFÄLLIG­T HEMMA. Tim Erlandsson fick specialträ­ning av sin gamle målvaktstr­änare Timy Karlsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden