Hallandsposten

Kiese Thelin vill göra valet svårt för chefen

- HENRIK SKIÖLD TT

Varför lyckas så få svenska spelare i belgiska ligan? Isaac Kiese Thelin funderade själv snabbt på frågan – och så skrev han på för storklubbe­n Anderlecht. Bara för att bli utlånad direkt till Waasland-beveren. Några månader senare leder han skytteliga­n.

Åtta mål på nio matcher har gett eko i Belgien och Beveren är med och utmanar strax bakom topplagen i ligan. Det är länge sedan Kiese Thelin hade lika roligt på fotbollspl­anerna.

SÅ HÄR SÄGER han inför fredagens första playoff-match mot Italien:

– Jag försöker göra valet så svårt som möjligt för Janne (förbundska­ptenen Andersson) och jag hoppas förstås att få spela.

Ola Toivonen och Marcus Berg har varit ett givet anfallspar under större delen av kvalet. Nu utmanar Kiese Thelin – som han själv ser på saken. Har du varit så nära startelvan i en tävlingsma­tch tidigare?

– Nej, det tycker jag inte.

REDAN FÖRRA SÄSONGEN lånade Anderlecht honom från Bordeaux, men när klubben köpte loss honom i somras lånades han omedelbart ut till Beveren.

Där har han gjort succé och delar ledningen i skytteliga­n med Mechelens Boureima Hassane Bandé.

– Jag har kommit in bra i laget. Jag har fått förtroende av tränare, är i ett ”flow” och har bra självförtr­oende. Då rullar det på när bollarna kommer, säger han.

DE SENASTE ÅREN har åtskilliga svenska spelare lockats till Belgien. De flesta har haft det tungt, ytterst få har utvecklats. Kiese Thelin är en. – Jag vet inte vad hemlighete­n är. Jag försöker bara göra mål.ligan är ganska fysisk och det var bra för mig att jag hade varit i Frankrike tidigare.

Kiese Thelin bekräftar att miljön är tuffare och mentalitet­en hårdare i Belgien.

– Nu är jag i en familjär klubb, men jämför man med Anderlecht är det mycket hårdare där än i Sverige. Man får slåss för sin plats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden