Hallandsposten

Mff-dansk den mest värdefulle

- TT

Anders Christians­en är inte bara Sm-guldmedalj­ör. Malmö Ff-mittfältar­en är nu också utnämnd till säsongens mest värdefulla spelare i Allsvenska­n.

Danske Christians­en, som gjorde fem mål och åtta assist i Allsvenska­n den gångna säsongen, tilldelade­s utmärkelse­n under galan ”Allsvenska­ns stora pris” i C More.

Han röstades fram av en jury bestående av herrallsve­nskans huvudträna­re och lagkaptene­r samt 32 utvalda journalist­er och experter liksom A-landslaget­s och U21landsla­gets förbundska­ptener Janne Andersson och Roland Nilsson.

– Det var en fin säsong. Det är stort erkännande, inte bara från journalist­er och experter utan även från lagkaptene­r och tränare. Det är det största erkännande­t man kan få, sade Anders Christians­en i C Mores sändning.

Priset för Årets röst, presentera­t av TV4:S Fotbollska­nalen, gick till AIK:S Kyriakos Stamatopou­los. Målvakten har i år trätt fram och berättat hur han inför bortamatch­en mot IFK Göteborg blivit erbjuden en stor summa pengar för att se till att AIK skulle förlora matchen.

– Det var väldigt läskigt, många tankar som cirkulerad­e. Men med mina vänner, min familj och hela klubben bakom mig så tog jag rätt beslut, och öppnade dörren. För det här har blivit ett stort problem, sade Kyriakos Stamatopou­los.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden