Hallandsposten

Landeskog om storaffäre­n: En chock

- LINUS SCHRÖDER TT

När Colorado möter Ottawa i ett Nhl-dubbelmöte i Globen i Stockholm spelar Matt Duchene plötsligt i motståndar­laget. – Det hade man inte väntat sig, säger lagkaptene­n Gabriel Landeskog om storaffäre­n.

Storstjärn­an lämnade Colorados ishockeybå­s i första perioden under söndagens möte med New York Islanders. Det är den första gången på fem år som en Nhl-affär görs klar under pågående match.

– Jag tror att vår assisteran­de coach fick höra det i snäckan i örat. Han berättade det för Duchene som i sin tur berättade för några av oss andra, säger Colorados svenske lagkapten Gabriel Landeskog. Han fortsätter: – Självklart var det en chock för honom och en chock för alla. Lite annorlunda.

ATT MATT DUCHENE var på väg bort var dock välkänt. Han gjorde klart att han ville lämna laget redan vid jultid förra året.

– Med tanke på hur galen cirkusen har varit sedan det började var det väl ganska passande, säger Landeskog. Och fortsätter: – Ska jag vara helt ärlig tror jag att de flesta i laget är rätt lättade. Det har varit ett riktigt störningsm­oment stundtals. Det tar på krafterna när man ska svara på frågor om en särskild spelare hela tiden. Nu ska vi lägga det här bakom oss, gå vidare och fokusera på att vinna hockeymatc­her.

Till att börja med i Globen på fredag och lördag.

 ??  ?? HEMMA. Gabriel Landeskog tränar i Globen inför Nhl-matcherna på fredag och lördag.
HEMMA. Gabriel Landeskog tränar i Globen inför Nhl-matcherna på fredag och lördag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden