Hallandsposten

Bystedt tillbaka – men det hjälpte inte Drott

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Martin Bystedt, 35, gjorde comeback i Drott efter två och ett halvt års frånvaro, men veteranen kunde inte hjälpa Halmstadla­get i jumbofinal­en mot Kroppskult­ur i Agnebergsh­allen i Uddevalla.

KROPPSKULT­UR DROTT

(18–12)

31 22

– Vi hade oddsen mot oss redan när vi kom hit, men vi hoppades att vi kunde överraska, säger Claes Andersson, tränare i Drott.

Halmstadla­get har drabbats hårt av skador och sjukdomar och saknade bland annat båda högersexor­na Andrius Mikko (fotled) och Oscar Ljunggren (feber).

Därför ringde Andersson till Martin Bystedt för att övertala honom att spela.

Veteranen – som spelade i klubben 2000–2015, gjorde 340 elitseriem­atcher och tog två Sm-guld – sa ja.

– Vi lovande honom en dosa snus och en fisketidni­ng, skojar Claes Andersson.

Men trots en hel del speltid dröjde det till tre minuter före slut innan Bystedt lyckades göra sitt enda mål i matchen – en lobb.

– Vi är otroligt tacksamma att Martin ställde upp. Jag fick tag i honom på jobbet och efter lite fixande med dagis så kom han hit direkt i arbetarklä­der. Det är så man blir en förebild. Kommer han att spela fler gånger?

– Vi får ta en match i taget och se hur kroppen reagerar. Men Martin har sagt att han vill vara med och träna ibland.

DROTT FICK INGEN bra start på dagen då klubbens buss gick sönder och tvingade arrangören att flytta på matchstart­en en kvart.

Men gästerna verkade ha lagt bussproble­men åt sidan i början och snodde åt sig en ledning med 3–1 och 4–3, men roligare än så blev det inte.

– Det var skönt att få en bra start för en gångs skull. Jag tror vi hade tre brytningar och kunde ha lett med 6–1. Nu blev det i stället 3–3, påpekar Claes.

En Drott-utvisning gjorde att Kroppskult­ur satte tre raka mål (två av dem i tomt mål) och fick ett litet försprång, som sedan hela tiden växte.

Daniel Hagström var het och gjorde sex mål under den första halvleken, men var allt för ensam framåt för att bortalaget skulle få kontakt igen.

– VI NÄRMADE oss lite innan pausvilan, men två mål mot oss i sista minuten gjorde att det blev en jäkla uppförsbac­ke i andra.

Drott försökte så gott man kunde, men Kropps var både större och starkare och tog en komfortabe­l 31–22-seger till slut.

– Någonstans tycker jag ändå att killarna visade heder och spelade till klockan ringde, men vi räcker inte längre just nu.

 ?? Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN/ARKIV ?? TILLBAKA IGEN. Martin Bystedt gjorde comeback i Drott, men det blev storförlus­t i jumbofinal­en mot Kroppskult­ur ändå.
Bild: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN/ARKIV TILLBAKA IGEN. Martin Bystedt gjorde comeback i Drott, men det blev storförlus­t i jumbofinal­en mot Kroppskult­ur ändå.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden