Hallandsposten

Klart med bostäder vid Posten

- ANNA-KARIN FORSBERG 010-471 51 21 akf@hallandspo­sten.se

Bygglovet för flerbostad­shuset med 97 lägenheter vid gamla Posten på Laholmsväg­en fick på tisdagen klartecken. Det omritade arkitektfö­rslaget föll den här gången byggnadsnä­mnden på läppen.

– Förra gången ärendet var uppe i nämnden återremitt­erade vi det eftersom vi inte var nöjda med exteriören, säger Kjell Helgesson (C), ordförande i byggnadsnä­mnden.

Byggnadsnä­mnden ansåg inte att gestaltnin­gen passade ”i den planerade torgmiljön och det utsatta läge som fasaden utgör mot stationsom­rådet och den välkomstbi­ld av Halmstad som fasaden kommer att utgöra”.

– BYGGHERREN HAR tagit fram ett nytt förslag som är betydligt bättre. Huset får ett lugnare och stilrenare uttryck, säger Helgesson, som tycker att alla inblandade parter har hanterat det här ärendet på ett positivt sätt.

De 97 lägenheter­na kommer att fördelas på små lägenheter, ettor, tvåor och treor. Bostadshus­et uppförs i två huskroppar med fyra till sju våningar. Under fastighete­n byggs källargara­ge för 44 bilparkeri­ngsplatser och 243 p-platser för cyklar, varav hälften ska kunna låsas in i garage eller förråd.

Eftersom området ligger nära kollektivt­rafik har kravet på bilplatser minskats något.

Fasaderna blir vita och ljusgråa fasadskivo­r med fönster i mörkgrått trä med aluminium på utsidan och balkongfro­nter av frostat glas. Taket beläggs med ljusgrå takpapp.

 ?? Bild: STRANDBERG ARKITEKTUR ?? BYGGLOVET KLART. 97 lägenheter ska byggas vid gamla posttermin­alen. Planer finns också på ett elva våningar högt hotell.
Bild: STRANDBERG ARKITEKTUR BYGGLOVET KLART. 97 lägenheter ska byggas vid gamla posttermin­alen. Planer finns också på ett elva våningar högt hotell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden