Hallandsposten

Gravid fick poliseskor­t till sjukhuset

- LENNART HILDINGSSO­N 010-471 51 22 lh@hallandspo­sten.se

Polispatru­llen kontroller­ade fordon på Nissastige­n i tisdags och råkade vinka in en bil som var på väg till BB - kvinnan i framsätet såg ut som hon skulle föda vilket ögonblick som helst.

– Paret i bilen kunde ingen svenska och kvinnan var mycket smärtpåver­kad. Jag såg också att hon var gravid, berättar Samuel Carlsson, polis i Hyltebruk.

I stället för att begära körkort och sådana saker från mannen bakom ratten, sprang Samuel bort till sina kollegor för ett snabbt samråd. De bestämde sig för att eskortera paret till BB i Halmstad.

MIA BERGSTRÖM, kollega till Samuel, beskriver vad som sedan hände i ett facebookin­lägg – En ovanlig dag på jobbet – vilket på kort tid fått över tusen likes: ”På med blåljus och det bär av ut på Nissastige­n. Efter en kort stund tar vi beslutet att stanna till på en avfart så att Samuel kan ta över körningen av parets bil så att vi kan stå på lite.”

Via SOS fick de också fram ett meddelande till sjukhuset så att förlossnin­gsavdelnin­gen skulle vara beredd och frågade också om inte en ambulans lämpligen skulle möta dem på halva vägen.

Men beskedet blev: Fortsätt själva, det går fortare.

– När vi kom fram stod barnmorska och läkare vid entrén och väntade, berättar Mia Bergström.

Det visade sig vara i grevens tid. Mia berättar att hon och kollegorna hjälpte mannen med hans väskor, parkerade bilen och begav sig själva upp till BB för att överlämna bilnyckeln.

DÅ VAR BARNET redan fött, en flicka, och alla mådde väl. Allt slutade i skratt och glädjetåra­r.

– Det hade gått högst fem minuter och de berättade att kvinnan födde i samma ögonblick som de la upp henne i förlossnin­gssängen, berättar Mia, som med sina kollegor planerar att uppvakta föräldrarn­a och flickan – som bor i en grannkommu­n till Hylte – så snart dessa kommit hem från sjukhuset.

 ??  ??
 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? TÅRTA. Efter äventyret med föderskan köpte Mia Bergström en tårta för att bjuda kollegorna på vid stationen i Hylte. ”Man kände sig euforisk över vad vi varit med om”, säger hon.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N TÅRTA. Efter äventyret med föderskan köpte Mia Bergström en tårta för att bjuda kollegorna på vid stationen i Hylte. ”Man kände sig euforisk över vad vi varit med om”, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden