Hallandsposten

51-åring åtalas efter sms till exkollega

- EMELIE NORDH

En 51-årig man åtalas för ofredande efter att ha skickat flertalet meddelande­n genom sms, Whatsapp och e-post till en tidigare kollega som vittnat i en rättegång där mannen stod misstänkt för flygfyller­i.

Båda två ska tidigare ha jobbat tillsamman­s under några flygningar och den före detta kollegan var kapten under den resa som 51-åringen misstänks ha varit påverkad på. 51-åringen ska vid tillfället ha arbetat som styrman.

MEDDELANDE­NA HAR skickats från april fram till september i år i bland annat Halmstad. I dessa har 51-åringen exempelvis skrivit att ”man golar inte på sin kollega och anställd” och nämnt den tidigare kollegans fru, hennes yrke och deras barn.

Mannen har också framfört att han vill ha ett arbetsgiva­rintyg och pengar som han anser att flygbolage­t är skyldig honom. Men något arbetsgiva­rintyg kan mannen inte få eftersom han var anlitad som konsult genom en byrå och formellt inte var anställd direkt av bolaget, har exkollegan uppgett i förhör.

DEN TIDIGARE KOLLEGAN har svarat 51-åringen att han ska sluta upp med de trakassera­nde meddelande­na men detta hjälpte inte utan de fortsatte att komma.

För polisen har exkollegan uppgett att meddelande­na har skapat stort obehag för honom och att även hans fru har blivit påverkad.

Den före detta kollegan har också sagt att han tolkar det som att 51-åringen anser att det är han som satt dit honom för flygfyller­iet.

51-åringen medger händelsefö­rloppet men förnekar brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden