Hallandsposten

Swish ledde till tafsande förare

- EMELIE NORDH 010-471 51 15 en@hallandpos­ten.se

Efter att föraren tafsat på den kvinnliga passagerar­en kontaktade hon polisen, som lyckades få tag i mannen med hjälp av uppgiftern­a i en swishbetal­ning. Nu åtalas han för sexuellt ofredande och olaga taxitrafik.

Kvinnan var i somras på en fest med vänner inne i centrala Halmstad när de bestämde sig för att åka ut till Måndagsklu­bben i Tylösand. Hon och tre andra hoppade då in i en bil som en bekant hade beställt och begav sig mot utestället.

TILL EN BÖRJAN var stämningen i bilen uppsluppen men när ekipaget närmade sig Tylösand rörde föraren upprepade gånger vid kvinnans lår och underliv trots att hon tog bort hans hand.

Kvinnan sa till sina vänner att hon ville ut ur bilen och när de kommit fram till utestället klev hon och de andra tre av och betalade föraren för resan genom betaltjäns­ten swish.

En stund senare kontaktade kvinnan polisen som med hjälp av swishbetal­ningen kunde få fram förarens telefonnum­mer och på så vis få tag i honom.

På utdrag ur mannens konto finns bevis för att mannen tagit emot swishbetal­ningar även från andra personer som i förhör uppgett att de blivit skjutsade av honom.

MANNEN, SOM ÄR i 30-årsåldern, åtalas nu vid Halmstad tingsrätt för olaga taxitrafik, något som ska ha skett under perioden 7-29 juli i år, samt sexuellt ofredande.

Den misstänkte nekar till brott.

Att polisen pratat med flera personer som berättat att de blivit körda av honom mot betalning och att de då har swishat till hans konto förklarar mannen med att han ibland kört personer för att hjälpa dem och att de då velat swisha pengar till honom för bensin.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden