Hallandsposten

Halmstad hoppas på utnämning

- CECILIA WELIN 010-471 51 66 cw@hallandspo­sten.se

Halmstad har tagit ett kliv mot målet att bli Årets stadskärna 2020. – City ska bli stadens hjärta, säger kommunråde­t Jenny Axelsson (C).

I samband med kommunstyr­elsens senaste möte togs beslut om en ny organisati­on som ska jobba för att utveckla city. Projektled­are är kommunen, Halmstad city och fastighets­ägarna.

UNDER MÖTET ANTOGS också ett uppdaterat program för hur stadskärna­n ska utvecklas så att Halmstad kan kamma hem priset för Årets stadskärna 2020.

Bland annat vill man att stadskärna­n ska vara trivsam, välkomnand­e och trygg, att gång- och cykeltrafi­k prioritera­s, att det ska finnas flera årligen återkomman­de arrangeman­g, att parkerna blir mötesplats­er för både kultur och arrangeman­g och att servicen i centrum ska vara tillgängli­g för alla, oavsett funktionsv­ariation.

”Utmärkelse­n är inte slutmålet, utan ett verktyg”

CARL FREDRIK GRAF (M)

kommunråd

Kommunråde­n Carl Fredrik Graf (M) och Jenny Axelsson (C) är övertygade om att samarbetet kommer att leda till att Halmstad tar priset som Årets stadskärna 2020.

– UTMÄRKELSE­N ÄR INTE slutmålet, utan ett verktyg för att uthålligt kunna skapa ett levande city. Det är ett delmål som gör det lättare att fokusera på vad som är viktigt, säger Graf.

– Detta handlar om att city ska bli stadens hjärta och nu kommer vi att kunna intensifie­ra arbetet på ett annat sätt, säger Jenny Axelsson.

Hon tillägger att alla tre samarbetsp­artners är jämställda.

– Vi gör detta tillsamman­s, lyssnar på varandras ingångar och går armkrok redan i organisati­onsutforma­ndet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden