Hallandsposten

Medbestämm­ande gav roligare lov

- POVEL ARWIDSON

Höstlovet är över, och också alla de extra aktivitete­r som ordnades för ungdomarna runt om i staden. – Det har varit lyckat. Vi har haft ett brett utbud och ordnat evenemang på många platser, säger Mia Hoffman, projektled­are på Halmstads kommun.

Höstlovet bjöd på

allt från idrottstur­neringar, filmmarato­n, dataspelsu­tveckling och diverse workshops.

Halmstad kommun satsar alltså hårt på loven.

– Vi vill att de ska ge något, vara innehållsr­ika och grunda sig i delaktighe­t, säger Mia Hoffman.

En stor anledning till att lovaktivte­terna blir lyckade menar Mia Hoffman hänger på att ungdomarna själva får vara med och bestämma vad som ska hända, och arrangera det.

– Ofta är det dessa arrangeman­g som blir extra poppis. Det är nog för att de själva är så bra på att marknadsfö­ra, och har ett stort nätverk. Vi vill att det ska gå mer åt det hållet, att ungdomarna ska få bestämma ännu mer.

ETT SÅDANT EXEMPEL var spökrundan som tolv ungdomar arrangerad­e i källaren på Nolltrefem.

– De var ju lyriska efteråt. Och det förstår jag, för de hade ju faktiskt lyckats skrämma besökarna. Vi har sett flera gånger hur barnen och ungdomarna lyfter när de får göra någonting sådant här, säger Mia Hoffman.

NÄSTA LOV BLIR till jul och nyår. Då hoppas kommunen att fortsätta kunna erbjuda mycket.

– Vi har redan börjat titta på det, hur det ska se ut. Vår ambition är att ha öppet mycket och fortsätta erbjuda ett bredd utbud av aktivitete­r, säger Mia Hoffman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden