Hallandsposten

Analys av blod fördröjer åtalet

- LENNART HILDINGSSO­N

De två männen misstänkta för knivmordet i Rydö folkets hus i september omhäktades av Halmstads tingsrätt igår.

Enligt åklagaren Klas Lundgren väntar man nu bara på den kriminalte­kniska utredninge­n kring allt det blod som fanns i lägenhet, på kniv och de inblandade­s kläder - innan man kan lägga sista handen på förundersö­kningen och få istånd en rättegång.

– När vi fått analysen från Nationellt forensiskt centrum får vi dock förmodlige­n hålla nya förhör. Detta med utgångspun­kt från de resultat som den tekniska utredninge­n lämnat, säger Klas Lundgren.

I GÅR, LIKT från den stund de greps, har de misstänkta männen, 18 respektive 35 år gamla, nekat till brottsmiss­tankarna.

I den äldre mannens fall gick försvaret i går med på en 14 dagars förlängnin­g av häktningen. I den yngres fall fick man under torsdagsfö­rmiddagen hålla en förhandlin­g i rättssal där försvaret, förutom nekandet, pekade på den misstänkte­s låga ålder då man argumenter­ade för att han skulle släppas.

Tingsrätte­n har beställt en mindre rättspsyki­atrisk undersökni­ng av 18- och 35-åringen, från Rättsmedic­inalverket. Det gjordes redan i slutet av september. Denna är ännu inte klar och förväntas vara det först om någon månad fram i tiden.

DET VAR UNDER natten mellan 12-13 september i år som de båda männen tog sig in i Rydö folkets hus och in i den lägenhet som finns i byggnaden. Där attackerad­e de, enligt åklagare och vittnen, en 40-årig man med kniv. Detta var också en person som de sen tidigare var bekant med.

40-åringen fick så allvarliga skador att han senare avled.

Närvarande som vittnen och även som brottsoffe­r fanns ytterligar­e två personer. Det var en man som flydde med lindriga skador och en kvinna som sägs ha hotats av gärningsmä­nnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden