Hallandsposten

Sofia vill ha revansch

PADEL: SPELAR UPPVISNING­SMATCH MED VÄRLDSETTA­N I EM-GENREPET

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

Efter många år på tennistour­en sadlade Arvidsson om till nya popsporten padel.

Framgångar­na lät inte vänta på sig.

Sverige överraskad­e stort och tog sig till Vm-semifinal förra året, men Sofia och övriga i landslaget missade lagmedalj efter en knapp 1–2-förlust mot Brasilien i bronsmatch­en.

– Det var nära, men medan alla kollade på världsstjä­rnorna i finalen valde jag att åka till hotellet. Jag var besviken och ville ha haft den där bronsmedal­jen, säger Sofia Arvidsson.

Ett år senare har Halmstadtj­ejen skaffat sig mer rutin, bytt partner och blivit svensk mästare tillsamman­s med Anna Svedenhov.

Kanske är det Sveriges tur att kliva upp på pallen i Estoril nästa lördag.

– Det var bara Spanien som var bättre än oss från Europa i fjol, men det är jämt där bakom och nationer som Portugal, Belgien, Italien, Frankrike och vi kommer att slåss om medaljerna i lagtävling­en.

TUFFARE LÄR DET bli på den individuel­la sidan, där Sofia spelar tillsamman­s med Svedenhov.

– Förra gången åkte vi ut mot ett spanskt par som var rankade tvåa i världen, så det beror helt och hållet på vad vi får för lottning.

Estoril är en bekant ort för Arvidsson som under sin aktiva tenniskarr­iär spelade där vid flera tillfällen. En gång nådde hon såpass långt som till Wta-kvartsfina­l (2007).

– Jag kommer ihåg det eftersom jag vann första matchen med 6–0, 6–0 och sedan den andra med 6–0, 1–0 innan min motståndar­e gav upp.

Sofia Arvidsson, 33, grämde sig efter medaljmiss­en i Portugal i fjol. Nu får hon en ny chans i EM i Estoril nästa vecka. – Vi får se om handbagage­t är lite tyngre när jag åker hem, säger hon.

NU ÄR DET dags för ett nytt besök i Portugal, men innan den svenska truppen åker ner på lördag ska Sofia genrepa tillsamman­s med spanjoren Juan Martin Diaz i en uppvisning­smatch i Helsingbor­g.

– Han har varit världsetta i 13 år, men varit lite skadad den senaste tiden. Vi spelar med samma racketmärk­e och det känns spännande att de tar hit så bra spelare. Det ska bli kul att spela med honom.

”Medan alla kollade på världsstjä­rnorna i finalen valde jag att åka till hotellet. Jag var besviken och ville ha haft den där bronsmedal­jen.”

 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? EM NÄSTA. Sofia Arvidsson missade medalj i VM förra året, men siktar nu på pallen när EM avgörs i Estoril i nästa vecka.
Bild: ROGER LARSSON EM NÄSTA. Sofia Arvidsson missade medalj i VM förra året, men siktar nu på pallen när EM avgörs i Estoril i nästa vecka.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden