Hallandsposten

Karlsson visar bra form i German Open

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

Nästa vecka spelas SOC i Stockholm. En som visar bra form inför tävlingen är Kristian Karlsson som övertygat så här långt i German Open i Magdeburg.

Karlsson har tagit sig in i den 32 starka huvudturne­ringen efter att ha gått rent i kvalet och vunnit samtliga matcher med 3–0 i set.

– Det har sett jättebra ut. Det kan inte gå bättre än 12–0 på tre matcher. Jag är helnöjd, säger Ulf ”Tickan” Carlsson, svensk förbundska­pten.

MEN NU LÄR det bli tuffare. I stort sett hela världselit­en är på plats och i första omgången ställs Karlsson mot klubbkompi­sen i Borussia Düsseldorf Timo Boll.

– Boll är semifinals­eedad och rankade topp fem i världen. Det var många som trodde att han blivit lite till åren, men han har spelat bra på slutet, anser ”Tickan”.

– Men Boll gör sin första match här medan Kristian redan är inne i turneringe­n. Förhoppnin­gsvis är det en fördel, fortsätter han.

I övrigt var det inga svenskar som lyckades ta sig vidare från kvalet. Mattias Karlsson, Pär Gerell och Anton Källberg försvann redan i poolspelet medan Jon Persson åkte i det sista kvalet.

– Gerell har varit krasslig och kände sig inte bra i poolspelet. Mattias har problem med självförtr­oendet. Han hade det kämpigt även i Malaysia i förra veckan.

Karlsson och Karlsson var direktkval­ificerade till dubbeltävl­ingen, men lämnade walk over sedan Mattias valt att avstå på grund av personliga skäl.

Nästa vecka är det SOC på hemmaplan som gäller.

– Kristian är inne direkt och vi hoppas att fler svenskar ska ta sig vidare till huvudturne­ringen.

 ?? Bild: MARIO KNEISL/BILDBYRÅN ?? GICK RENT. Kristian Karlsson tappade inte ett enda set i kvalet till German Open.
Bild: MARIO KNEISL/BILDBYRÅN GICK RENT. Kristian Karlsson tappade inte ett enda set i kvalet till German Open.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden