Hallandsposten

Hotande 36-åring åtalas för 14 brott

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

En våldsam 36-åring som hotat att slå sönder underlivet på en kvinna, skjuta en man och skada den polis som grep honom åtalas för 14 olika brott.

Angreppen mot kvinnan har enligt åtalet mot 36-åringen pågått under en längre tid. Mannen misstänks för att både ha hotat henne och för att ha gett sig på henne fysiskt. I april i år hotade han med att slå sig in i Halmstadkv­innans bostad, det var då han också hotade med att slå sönder hennes underliv.

Någon månad senare, i slutet av juli, misstänks han för att ha tagit så hårt i samma kvinna att hon efteråt hade både blåmärken och rodnader på överarmen. Några dagar senare for han ut i nya hotelser om det skulle visa sig att det fanns saker i hennes bil som var hans.

Åtalet omfattar flera fall av ringa narkotikab­rott, ett par fall av grov olovlig körning, rattfyller­i och ett tillgrepp av fortskaffn­ingsmedel.

Bilstölden inträffade när han tog en bil som var inlämnad för reparation till den bilverksta­d där 36-åringen också har sin bostad.

Mannen har tidigare varit bosatt hos kamratföre­ningen Länken, men eftersom han inte klarade av att leva nyktert och drogfritt fick han inte bo kvar. Han vägrade dock att lämna tillbaka lägenhetsn­yckeln och åtalas därför också för olovligt förfogande.

36-åringen nekar till de flesta anklagelse­rna, han erkänner bara en grov olovlig körning, den 17 juli på Furuvägen och att han hade kniv på sig när han greps av polis när han gjorde inbrott på Göteborgsv­ägen den 5 augusti.

Vid flera av brotten tänker åklagaren styrka misstankar­na med olika vittnen, exempelvis när 36-åringen hotade att skjuta en annan man på Länken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden