Hallandsposten

Nytt chefsavhop­p på Högskolan

- ANDERS HOLMER 010-471 51 30 ah@hallandspo­sten.se

Turbulense­n på Högskolans akademi för lärande, humaniora och samhälle fortsätter. Akademiche­fen Cecilia Kjellman hoppar med omedelbar verkan av sitt uppdrag. Förra året slutade hennes föregångar­e i protest mot neddragnin­gar.

På måndagseft­ermiddagen skickade akademiche­fen Cecilia Kjellman ut ett mejl till sina medarbetar­e, där hon berättar att hon omgående ska återgå till sin lärartjäns­t.

”Jag har, den sista tiden, haft en del samtal och diskussion­er som gjort att jag kommit fram till att jag inte är rätt person att leda akademin fortsättni­ngsvis. Jag kommer därför att avsluta mitt uppdrag med omedelbar verkan,” skriver hon i mejlet.

När HP ringer upp henne förklarar Cecilia Kjellman att hon inte vill kommentera situatione­n, men bekräftar att hon egentligen hade två år kvar på sitt förordnand­e som akademiche­f. Är det någon konflikt med Högskolans ledning som ligger bakom beslutet?

– Jag vill inte medverka i någon intervju. Du får prata med kommunikat­ionsavdeln­ingen, de kan säkert ge dig alla fakta du behöver, svarar hon.

Förra året slutade Lars M Andersson som chef för samma akademi, efter bara drygt ett år på posten, och skrev då till personalen att ”jag inte kunnat acceptera de neddragnin­gar jag förväntas göra”.

Enligt kommunikat­ionschef Selma Sedelius slutar Kjellman sitt uppdrag på eget bevåg.

– Det kom som en överraskni­ng för oss, så någon får återkomma med en kommentar på tisdagen. Först vill vi fundera på vad vi ska säga till personalen, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden