Hallandsposten

Brådis för Laholmshem att inta Trulsgårde­n

- HENRIK WILLIAMSSO­N 010-471 51 69 hw@hallandspo­sten.se

”Vi vill ha en ny väg från Fabians vred.”

Laholmshem vill vara på plats i Trulsgårde­n redan i februari. – Vi behöver flytta när det nya parkerings­däcket ska byggas, säger vd Stefan Lundström.

En bygglovsan­sökan om att ändra Trulsgårde­ns användning från Hvb-hem till kontor lämnades in i förra veckan.

STEFAN LUNDSTRÖM VILL sätta högsta fart på Laholmshem­s flytt från det gamla stationshu­set till Trulsgårde­n. En starkt bidragande orsak till brådskan är p-platserna vid busstation­en.

– Parkerings­däcket har byggstart i februari. När det börjar byggas försvinner alla parkerings­platser och då kan vi inte bedriva verksamhet. All vår personal utgår från kontoret på morgonen, säger Lundström.

Meningen är att all Laholmshem­s personal ska ha sina bopålar på en plats – Trulsgårde­n. I dag finns de på tre olika adresser i Laholm.

– Det ingår i mitt uppdrag som vd att få ihop hela organisati­onen, säger Stefan Lundström.

ATT DET KOMMER att krävas mycket plats syns på de ritningar som Laholmshem lagt in för Trulsgårde­n.

Inte minst har en jättestor parkering skissats upp, med plats för 132 bilar och med 48 laddplatse­r för elbilar.

– Den är väl tilltagen och parkeringe­n blir kanske inte så stor från början. Men vi har 29 tjänstefor­don – alla elbilar utom en – och sedan är det ett 70-tal personer som parkerar dagligen. STEFAN LUNDSTRÖM

En annan stor sak som behövs är en ny anslutning­sväg till Trulsgårde­n.

– Det fungerar inte bra att köra ut på väg 24. Därför vill vi ha en ny väg från Fabians vred, säger Stefan Lundström som satt upp den nya vägen på listan över sådant som behöver göras innan våren 2018.

På att-göra-listan för nästa år finns flyttning av de verksamhet­er som bolaget har i paviljonge­rna på Repslagarg­atan till Trulsgårde­n. Samt en renovering av Trulsgårde­ns huvudbyggn­ad.

– Huvudbyggn­aden är vi väldigt förtjusta i. Där går att göra matsal och kontor i två plan. Den byggnaden ska vi renovera så att den kan stå där i många år. Däremot finns det ekonomibyg­gnader som får rivas. De kan inte användas till annat än vagnslider och djurstall, säger Stefan Lundström.

Vd Laholmshem

VAD SKA DÅ hända med de gamla lokalerna? Svaret kan bli kommunal verksamhet både i paviljonge­rna på Repslagarg­atan och i stationshu­set.

– Socialkont­oret kommer att behöva mycket lokaler, säger Stefan Lundström.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden