Hallandsposten

De fick oväntat besök – och stipendium

- CARINA NILSSON 010-471 50 97 cn@hallandspo­sten.se

Kulturarbe­tarna Peter Bengtsson och Margareta Ek i Ysby trodde att de skulle diskutera ett teaterproj­ekt. I stället fick de ta emot årets stipendium till Karl-gustaf Jönssons minne.

De driver konstatelj­é och kafé. Skapar teater och fantastisk­a trädgårdsp­rojekt. Men varken Peter eller Margareta hade räknat med att de skulle få stipendiet, och blev glatt överraskad­e när de fick besök under söndagen.

UTANFÖR DÖRREN STOD Lars-göran Persson, Britta Nilsson, Roland Andréasson och Kathinka Lindhe.

– Jag är helt tagen. Jag som har jobbat i trädgården hela dagen och inte ens bytt kläder, säger Margareta.

– Det blev en väldigt rolig söndag, vilken överraskni­ng, inflikar Peter.

Stipendiet delas ut till minne av konstnären Karl-gustaf Jönsson och kan delas ut till konstnärer som verkar i samma anda i södra Halland.

Karl-gustaf Jönssons syster Britta Nilsson har utsett årets stipendiat­er tillsamman­s med Lars-göran Persson och Roland Andréasson.

– Jag brukar träffa Margareta när vi rastar våra hundar, och vet att de gör väldigt mycket. Både jag och Karl-gustaf växte upp här i Ysby, så därför var det lite extra roligt att ge stipendiet till någon som bor i byn, säger Britta Nilsson.

STIPENDIET BESTÅR AV ett diplom och 10000 kronor. Motivering­en löd: ”för att de med djupt allvar och befriande leklynne vitalisera­t ett lokalt kulturliv”.

 ?? Bild: CARINA NILSSON ?? ÖVERRASKAD­E. Margareta Ek och Peter Bengtsson blev genuint överraskad­e när Britta Nilsson och Roland Andréasson hade med sig ett stipendium.
Bild: CARINA NILSSON ÖVERRASKAD­E. Margareta Ek och Peter Bengtsson blev genuint överraskad­e när Britta Nilsson och Roland Andréasson hade med sig ett stipendium.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden