Hallandsposten

Allians fick nej för fem år sedan

- LENNART HILDINGSSO­N

En sportallia­ns i Hylte fick nej då de vill servera alkohol vid en idrottsgal­a i Örnahallen. Detta hände för fem år sedan, hösten 2012.

Idrottsgal­an blev till slut av, men arrangörer­na flyttade tillställn­ingen till en bilförsälj­ningshall i Hyltebruk. Man serverade då inte gästerna alkohol vid borden, utan satte upp en bar vid sidan om.

Det var innan dess en strid mellan de politiska blocken i Hylte, om man skulle säga ja eller nej till alkoholser­vering i kommunala Örnahallen – där galan först var tänkt vara.

Den borgerliga majoritet som då styrde kommunen var emot. Den socialdemo­kratiska opposition­en ville säga ja till ”Gruppen för Idrottsgal­an”, som alliansen kallade sig.

Bland de som 2012 avstyrde att det sattes upp en ölbar i Örnahallen, fanns Centerpart­iet, vars opposition­sråd Anna Roos nu sagt ja till att det serveras vin och öl i Unnaryds sporthall – efter att ett enskilt företag frågat.

– Skillnaden är att det i nuvarande alkoholpol­icyn inte står något om servering av alkohol i kommunens lokaler, säger hon och håller med Ronny Löfquist (S) om att det är en brist i reglerna som helst bör rättas till.

Hon säger att det trots det inte fanns särskilt tunga skäl för att säga nej till Ages.

– De är ett slutet sällskap och det är positivt att de önskar hålla sitt arrangeman­g i lokaler som är kommunens.

 ??  ?? HP DEN 17 SEPTEMBER 2012. När idrottsför­eningarna ville arrangera en gala, med serverig av öl och vin, sa politikern­a nej.
HP DEN 17 SEPTEMBER 2012. När idrottsför­eningarna ville arrangera en gala, med serverig av öl och vin, sa politikern­a nej.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden