Hallandsposten

Är det panik som ligger bakom byggbeslut­en?

-

STADSBILD. De senaste åren har många direkt fula exteriöra byggnader fått tillåtelse att byggas i Halmstad. Det är förvånansv­ärt att Halmstads kommuns byggnadsnä­mnd har tillåtit att Halmstads kommun har och kan tillåta att kommunen förfulas så snabbt.

I DAG KAN vi se hur det på Slottsmöll­an snart uppförts ett antal höghus som är anskrämlig­a. Likaså har på den tidigare sporthalls­tomten växt upp en tråkig betongklum­p som kan liknas vid en enda stor betongklum­p som landat från den yttre rymden. För att inte tala om fastighete­n på kv. Klotet som med glaspartie­r med neonfärger har byggts, och inte för inte är kontorsfas­tigheten på Stationsga­tan nominerad i en tävling till en av Sveriges fulaste byggnader. I dag ser vi att byggnadsnä­mnden gläds åt utformning­en vid Bolmengata­n.

Halmstad håller på att utformas likt en forn öststat. Vad är det för kompetens, som bestämmer över Halmstads framtida utseende och trivsel. Nämnda byggnation­er får miljonprog­rammets byggnader att framstå som skönheter. För att inte tala om ställverke­t på Gamletull, som vunnit pris som vackert. Betänk att en industriby­ggnad vunnit pris, samtidigt som kommunen tillåter att man några år senare tillåts att producera mängder av fula byggnader.

VAD ÄR DET som skett? Är det panik hos byggnadsnä­mnden? Måste man bygga nytt till varje pris? Byggnadsnä­mnden, skärp er! Ställ högre krav på byggherrar­na!

Halmstad håller på att förstöras!

 ?? Bild: TT/ARKIV ?? BYGGE. Skribenten är kritisk mot hur Halmstad bebyggs.
Bild: TT/ARKIV BYGGE. Skribenten är kritisk mot hur Halmstad bebyggs.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden