Hallandsposten

Nu kan du skriva långt på Twitter

-

Den förra stora förändring­en var att innehållet i nyhetsflöd­et inte är i kronologis­k ordning utan att det som en algoritm tycker är viktigast läggs överst. Jag gillar inte det heller. Jag kanske vänjer mig. Du som aldrig börjat med Twitter, eller slutat för att det kändes krångligt, kan göra ett försök nu. Gå till twitter.com i datorn eller ladda ned appen Twitter till mobilen och skapa ett konto. Du måste inte ha ditt riktiga namn som användarna­mn.

LETA SEDAN UPP intressant­a personer att följa. Använd Twitters sökfunktio­n och sök på namn eller olika intressen du har. Vill du följa svenska komiker kan du till exempel skriva komiker i sökrutan och sen välja vilka du vill följa.

Du kan följa folk du inte känner, men du ska inte vänta dig att de följer dig tillbaka.

Du kan också söka på en hashtag, till exempel #metoo och hitta människor som tweetat om det.

Genom att klicka på en persons bild kommer du till den profilsida­n och kan välja att följa. Du kan också se vad den personen har för vänner och välja bland dem.

Om du använder söket smart kan du ha utbyte av Twitter utan att följa jättemånga och utan att twittra själv.

Du kan retweeta, skicka vidare, det andra säger om du tycker det är bra.

Om du vill att andra ska följa dig måste du ha ett foto till din profil och fylla i något om dig själv.

Precis som på Facebook går det att blockera och anmäla om någon uppför sig illa. Kända personer har ofta en blå bock vid sitt namn för att visa att det är den riktiga personen.

 ??  ??
 ??  ?? SNABBKURS. Mer än så här behöver du inte kunna för att använda Twitter. JK Rowling och Mattias Balkander är två av mina favorittwi­ttrare. De håller sig fortfarand­e kort.
SNABBKURS. Mer än så här behöver du inte kunna för att använda Twitter. JK Rowling och Mattias Balkander är två av mina favorittwi­ttrare. De håller sig fortfarand­e kort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden