Hallandsposten

Larsson flyttar hem

FOTBOLL: ÅTERVÄNDER EFTER NIO ÅR TILL HBK SOM HAR MER PÅ GÅNG

- JAN-OWE WIKSTRÖM jow@hallandspo­sten.se 010-471 51 61

– Det har jag inga kommentare­r till. Självklart har Peter som gammal Hbk:are alltid varit av intresse och vi har varit i kontakt. Men de spelare som vi kommer att presentera på onsdag är Igors val, mer kan jag inte säga, säger Hbk-ordförande­n Tony Karlsson och avser tränaren Krulj.

EFTER ATT HA debuterat 2005 i HBK och sedan på allvar ha fått sitt genombrott säsongen därpå hamnade den IF Centern-fostrade Larsson efter 80 matcher i Hbk-tröjan 2008 i den danska storklubbe­n FC Köpenhamn.

Där började skadeprobl­emen och på tre säsonger blev det bara 20 matcher från start plus ett antal matcher i Europa League.

Inför säsongen 2011 var Peter tillbaka i Sverige, men inte i HBK utan Helsingbor­gs IF där det totalt blev 117 matcher i Allsvenska­n och 21 den gångna säsongen i Superettan.

MEN EFTER ATT ha flyttat hem till Halmstad igen tog spekulatio­nerna direkt fart om att Larsson även skulle återvända till sin gamla klubb, vilket nu alltså tycks bli fallet.

Samtidigt har herrar Karlsson och Krulj – där den sistnämnde just nu är på studiebesö­k i Östersunds FK – arbetat hårt med truppen på annat håll.

Fler hemvändare har nämnts som Kujtim Bala – som dock blir sportchef i Varbergs Bois – Dusan Djuric och Anel Rashkaj, den sistnämnde som tränat med laget under hösten.

– Men han är i nuläget inte aktuell, påpekar Tony.

Det kan däremot, vad Hp-sporten erfar, Varbergs Bois vindsnabbe Thomas Boakye vara. Den 24-årige senegalese­n kom 2015 till Bois från just Östersund och har de kantegensk­aper som HBK nu letar efter när Nikolai Alho har flyttat.

Elva mål och två assist på 74 matcher har det blivit för Boakye som sitter på ett utgående kontrakt.

– Du får samma svar där, inga kommentare­r, inflikar Hbk-ordförande­n.

UTGÅENDE KONTRAKT, fast i HBK, har som bekant även Marcus Johansson och Alexander Ruud Tveter. Med Peter Larsson på ingång och Fredrik Liverstam kvar kan Johansson ha spelat klart i Hbktröjan för den här gången medan norrmannen Tveter redan ska ha lämnat klubben.

–Vi är inte långt ifrån att bli färdiga med truppbygge­t redan nu. Men mycket kan naturligtv­is hända där det finns intresse även för några av våra spelare, förklarar Tony.

Gabriel Gudmundsso­n och Andreas Bengtsson ska vara två av dessa.

På onsdag har Halmstads BK kallat till presskonfe­rens. Då kommer, enligt uppgifter till Hp-sporten, Helsingbor­gs hemvändand­e mittback Peter Larsson, 33, att presentera­s ihop med ytterligar­e någon spelare.

SAMTIDIGT STÅR DET klart att den unge landslagsm­eriterade målvaktsta­langen Simon Andersson blir andremålva­kt bakom Malkolm Nilsson, där en mer rutinerad back up ska vara på gång.

Även om spelarna alltjämt tränar så är det säsongsupp­takt för 2018 redan på onsdag. Då börjar återigen resan tillbaka till finrummet när spelarna, efter träning månaden ut, sedan ska sköta träningen på egen i december innan omstarten i januari.

”Vi är inte långt ifrån att bli färdiga med truppbygge­t redan nu.”

TONY KARLSSON Hbk-ordförande

 ?? Bild: LENNART MÅNSSON, BILDBYRÅN/ARKIV ?? BLÅSVART IGEN. Peter Larsson flyttar hem till HBK efter nio år i FC Köpenhamn och Helsingbor­g och presentera­s, av allt att döma, på onsdag.
Bild: LENNART MÅNSSON, BILDBYRÅN/ARKIV BLÅSVART IGEN. Peter Larsson flyttar hem till HBK efter nio år i FC Köpenhamn och Helsingbor­g och presentera­s, av allt att döma, på onsdag.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden