Hallandsposten

Superettan­intresse för flera halmianer

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Fler Superettan-klubbar rycker i Halmias spelare. Skyttekung­en Vuk Lugonjic ska tillbaka och träna med Helsingbor­gs IF i december – och ska även till Örgryte innan dess. Yttern Isak Petersson tränar med Falkenberg.

Vuk Lugonjic, 21, spelade hela matchen när Helsingbor­g förlorade epilogen i U21-allsvenska­ns B-slutspel mot IFK Göteborg med 0–3 i förra veckan.

– Det gick väl helt okej. Jag fick bra respons både av folk runt omkring, U21-tränaren och även A-lagstränar­en. Han vill se mer av mig, så det är kul, säger han

HALMIAANFA­LLAREN ska nu tillbaka till Helsingbor­g och träna med A-truppen under vecka 49 och 50.

Veckan dessförinn­an ska han även träna med Örgryte, som räddade sitt Superettan-kontrakt via kvalspel i helgen.

– Det var något som kom upp för några dagar sedan och jag har inte så mycket informatio­n kring det ännu. Jag vet bara att jag ska dit, säger Vuk Lugonjic.

PARALLELLT HAR YTTERN Isak Petersson, 23, tränat med Falkenberg­s FF under de senaste dagarna.

– Falkenberg har följt ett par av våra spelare i höst, har jag förstått, och Isak är en. Han var där och tränade i fredags och även i går (måndag) och i dag (tisdag), säger Halmias klubbchef Leif Jönsson.

Både Vuk Lugonjic och Isak Petersson har kontrakt med Halmia även under 2018, men Leif Jönsson har tidigare deklarerat att Halmia inte tänker stoppa någon spelare som vill gå till en klubb högre upp.

– Det är så klart kul att större föreningar tittar på oss. Då gör vi någonting bra, både individen och vi som förening. Sedan ser vi gärna att de är kvar ändå så klart och hjälper oss upp i division 1, säger han. Ja, precis. Du ser ingen risk att policyn att släppa spelare kan påverka era egna möjlighete­r att avancera i seriesyste­met?

– Jo, det är klart att vi ser en risk i det. Men samtidigt är båda under kontrakt, så en viss ersättning kommer till oss i sådana fall. Då får vi lägga den på att skaffa en likvärdig ersättare.

SAMTIDIGT FORTSÄTTER Halmia att syna egna provspelar­e. Ett av de senaste namnen är Osama Hassan, 18, från Falkenberg­s FF.

– Han har haft lärlingsko­ntrakt med A-truppen men har varit mycket skadad, men har gjort en halv säsong nu. Mittback och vänsterbac­k. En spännande spelare, tycker Jönsson.

Halmias anfallstal­ang Hampus Gegö har blivit uttagen till ett läger med P15-landslaget på Bosön. Förbundet samlar 66 spelare 27–30 november.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden