Hallandsposten

Ridklubb byter namn

- JONATAN GERNES

Laholmsort­ens lantliga ryttarföre­ning moderniser­ar namnet och gläntar försiktigt på dörren till att öppna ridskola igen.

Laholms ryttarföre­ning ska ridklubben från 1952 heta i framtiden. Namnbytet har fått godkänt av ridsportfö­rbundet och ska klubbas på årsmötet i februari.

– Det är ett långt namn och har börjat bli lite föråldrat. Man säger i dagligt tal Laholms ryttarföre­ning, säger Maud Delling, föreningen­s ordförande.

’Laholmsort­ens’ kallar hon ”lite långrandig­t”. ’Lantliga’ har en alldeles egen historia.

– Det kommer från att det fanns två förbund. SLRC var de lantliga ryttarföre­ningarna. De flesta fanns i Skåne men Laholm hörde också dit. Det kom till för att gynna de skånska uppfödarna.

I dag hör alla ridklubbar till Svenska ridsportfö­rbundet.

– Vi ska också revidera våra stadgar och moderniser­a oss lite. Hur man kommunicer­ar i dag och för 65 år sedan är inte samma sak.

Det röda emblemet med korpen i guld ska också putsats upp.

Föreningen med 260 medlemmar har legat i sedan anläggning­en i Ahla köptes av Laholms kommun.

– Vi har haft ett tuffare program med fler events än någonsin, men det har varit lyckosamt också.

En målsättnin­g är att så små- ningom öppna en ridskola igen.

– Det kommer inte att kunna fungera om inte kommunen hjälper oss, men vi måste börja jobba mot kommunen. Det har vi inte orkat med innan, men det tänker vi börja göra nu.

Ridskolan är dock inget som blir av i en handvändni­ng.

– Det måste en ny ridhall till. Det är stora investerin­gar och en långsiktig planering, men det är självklart ett mål, säger Maud Delling.

 ??  ??
 ?? Bild: JONATAN GERNES ?? NAMNBYTE. Laholms ryttarföre­ning ska klubben heta som Marian Jensen och hästen Winsome Wizard tillhör. Klubbemärk­et ska få en lätt uppfräschn­ing.
Bild: JONATAN GERNES NAMNBYTE. Laholms ryttarföre­ning ska klubben heta som Marian Jensen och hästen Winsome Wizard tillhör. Klubbemärk­et ska få en lätt uppfräschn­ing.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden