Hallandsposten

Barnen positiva till kompisbänk­en

- LENNART HILDINGSSO­N

”Det är en bra idé.”

ROBIN ELIASSON

Barnen i Kinnareds skola tror att kompisbänk­en kan bli något bra.

– Den syns bra, från hela skolgården, om man ställer den vid väggen utanför gympasalen, säger Hugo Strand, som går i 2:a klass. Jag ger tummen upp, tillägger han.

– Jag tänker på framför fönstret där man går ut. Det brukar komma mycket folk där, säger Novalie Matekovic, som går i första klass.

HP HAR TRÄFFAT Hugo och Novalie, med ett gäng skolkamrat­er från olika klasser på skolan, och pratat med dem om kompisbänk­en och hur man tar hand om varandra.

De övriga var Eqbal Bilar i klass 2, Alexander Johansson i klass 3, Annie Carlsson i klass 4 och Robin Eliasson i 5–6:an.

– Det är en bra idé, säger Robin direkt när vi satt oss tillsamman­s. Här på vår skola försöker vi ta hand om varandra.

Han berättar att man i klassen pratat om mobbning och kränkninga­r och slagit fast att detta ”inte är okej”.

Men Robin och de övriga är också inne på att bänken inte måste vara en signal om att någon är mobbad; det kan bara vara så att kompisen just då inte har någon att leka med.

PÅ KINNAREDS SKOLA, berättar gänget, heter en av de allra populärast­e lekarna på rasterna ”Kung och dam”, vilket spelas med en boll som kastas mellan deltagarna.

Den största finessen med Kung och dam är att alla kan och får vara med: det är bara att ställa sig i kön till turen för att kasta, man kan hoppa in när som helst.

 ?? Bild: LENNART HILDINGSSO­N ?? BÄNKEN BLIR BRA. Det tycker, från vänster: Eqbal Bilar, Annie Carlsson, Novalie Matekuvic, Robin Eliasson, Alexander Johansson och Hugo Strand.
Bild: LENNART HILDINGSSO­N BÄNKEN BLIR BRA. Det tycker, från vänster: Eqbal Bilar, Annie Carlsson, Novalie Matekuvic, Robin Eliasson, Alexander Johansson och Hugo Strand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden