Hallandsposten

DERBYT DIREKT I HP-TV

BORDTENNIS: KAN HBTK RESA SIG MOT FBTK?

- CARL FREDRIK JOHANSSON cfj@hallandspo­sten.se 010-471 51 31

Halmstad BTK har inte rosat marknaden i Pingisliga­n i höst. Kommer vändningen mot Falkenberg­s BTK? Se Hallandsde­rbyt direkt i HP-TV i kväll.

Noll segrar på fyra matcher och sist i tabellen – det är Halmstad BTK:S dystra utgångsläg­e inför vinterns första länsderby.

– Det klart att det är en viktig match för oss. Det har gått lite halvknacki­gt i början så det är viktigt för oss att få till en bra match och kunna vinna, säger HBTK:S ankare Mattias Karlsson.

SIST, NÄR DET blev stryk med 1–4 borta Kävlinge, förlorade Karlsson en femsetare mot David Mcbeath. Men i övrigt har Sverigeett­an vunnit sina singelmatc­her i höst – och känner sig i fin form, trots tidiga respass ur SOC i förra veckan:

– Både i singeln och i dubbeln åkte jag ut i bra matcher, så det var lite tråkigt att förlora båda. Men det viktiga är att jag spelade bra och det får man ta med sig.

Nu väntar Falkenberg, som har en seger så här långt.

– Det är ett bra lag och har bra kapacitet. Men kommer vi upp i nivå så tycker jag att vi har ett bättre lag, anser Karlsson och fortsätter:

– Det är alltid extra kul också med derby, och jag själv har faktiskt ganska bra statistik mot Falkenberg när jag har spelat för Halmstad. Jag tror inte att jag har förlorat en enda gång på fem säsonger: ett par oavgjorda, men mycket vinster.

ÄVEN HBTK-KOLLEGERNA Anders Eriksson, Elias Ranefur och Ibrahima Diaw deltog i SOC. Tränaren Ulf ”Tickan” Carlsson säger:

– Det var kanske ingen som överraskad­e, men Anders gjorde en väldigt bra match och slog en bra korean. Han kom inte vidare från gruppen ändå, men det var en riktigt bra skalp och den tror jag var nyttig och skön för honom.

 ?? Bild: ROGER LARSSON/ARKIV ?? NYCKELFIGU­R. Sverigeett­an Mattias Karlsson, som är tillbaka i Pingisliga­n i vinter efter en proffssäso­ng i Frankrike, har en huvudroll för Halmstad BTK i derbyt mot Falkenberg i Halmstad arena i kväll.
Bild: ROGER LARSSON/ARKIV NYCKELFIGU­R. Sverigeett­an Mattias Karlsson, som är tillbaka i Pingisliga­n i vinter efter en proffssäso­ng i Frankrike, har en huvudroll för Halmstad BTK i derbyt mot Falkenberg i Halmstad arena i kväll.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden