Hallandsposten

Lindberg klev fram när H/H tappade taget

- CARL FREDRIK JOHANSSON 010-471 51 31 cfj@hallandspo­sten.se

Två smidiga set, ett tuffare. Men Hylte/halmstad slog även Södertälje med 3–0. – I slutet, när det väl behövs, så skärper vi till oss, säger lagkaptene­n Viktor Lindberg, 21.

HYLTE/HALMSTAD SÖDERTELGE

(25–17, 25–13, 25–21)

3 0

Hylte/halmstads herrar har varit flitigt i elden på sistone. Detta var H/H:S femte match på tolv dagar – och den tredje 3–0-segern.

Södertelge kom till Halmstad arena som tabellsexa efter att ha besegrat guldtippad­e Örkelljung­a med 3–0 i sin senaste match, men här tog Hylte/halmstad kommandot direkt.

FÖRSTA SET SLUTADE 25–17 till hemmalaget och andra 25–13.

– Vi spelar kanske inte någon drömvolley­boll, men vi spelar precis så bra som vi behöver. Och de gav oss ganska mycket med misstag och sånt, så det var två tacksamma set, tycker Viktor Lindberg.

Desto tuffare blev det i tredje set, som svängde fram och tillbaka.

Hylte/halmstad slog av på farten samtidigt som Södertelge – med gamle H/h-kämpen Danny Weemes på planen – lyckades bättre med en lite annorlunda uppställni­ng. I slutskedet ledde gästerna med 21–20 innan Hylte/halmstad tog sig samman och vände till seger med 25–21.

– Vi slappnar av och fokuserar inte lika mycket som vi gjorde i de två första seten. Då blir det lite tajtare. Men i slutet, när det väl behövs, så skärper vi till oss, konstatera­r Lindberg, som själv stod för flera av poängen i slutskedet.

HYLTE/HALMSTADS tränare Per-erik Dalqvist säger:

– I tredje set är vi för djäkla slarviga: nättouch i blocket ett par gånger, en straffspar­k vi hänger i nätet och anfallsmis­stag som inte ska komma egentligen. Men jag är djäkligt nöjd att vi löser det på slutet.

Viktor Lindberg gjorde totalt 19 poäng och prisades som bäste hemmaspela­re. Detta trots att han besväras av ett så kallat hopparknä.

– Mitt knä har blivit ganska mycket värre än innan. Men det är bara att bita ihop till på tisdag. Sedan är det lite ledigt så att man kan ta hand om det ordentligt, säger han.

På tisdag – då är det Hylte/halmstads tur att ta sig an Örkelljung­a. – Det ska bli kul, tycker Lindberg. – Det är alltid roligt att spela mot dem och vi lyckas ofta spela ganska bra volleyboll mot dem också.

”Vi spelar kanske inte någon drömvolley­boll, men vi spelar precis så bra som vi behöver.”

VIKTOR LINDBERG

 ??  ??
 ??  ?? PÅ EN ANNAN NIVÅ. Hylte/halmstads spiker Daniele Kovacs de Lima går på sjunde raka 3–0-seger i Elitserien.
PÅ EN ANNAN NIVÅ. Hylte/halmstads spiker Daniele Kovacs de Lima går på sjunde raka 3–0-seger i Elitserien.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden