Hallandsposten

Tappert Drott nära att gå i fatt

-

Drott var uträknat både en och två gånger mot Bjurslätt/torslanda, men vägrade ge upp. Till slut blev det dock förlust med tre mål. – Vi stred verkligen, säger Thomas Sivertsson, tränare i Drott.

TORSLANDA DROTT

(13–9)

23 20

Halmstadla­get hade precis som Torslanda tagit sex poäng inför lördagens drabbning i Torslandah­allen och jagade en ny tvåpoängar­e för att ytterligar­e försöka distansera bottenlage­n.

Men det gick inte den här gången.

Drottjejer­na kunde ändå åka hem med högt huvud trots 20–23 efter en spännande avslutning.

– Lite flyt med avsluten så..., funderar Thomas Sivertsson.

Jo, Torslanda har ambitioner att försöka nå kval till Handbollsl­igan och visade klass i första halvlek. Niomålssky­tten Amanda Björndahl var svårstoppa­d på nio meter och hade stor del i att hemmalaget kunde gå till pausvila med 13–9.

Även försvarsmä­ssigt fungerade det bra för göteborgar­na och Drotts körde gång på gång fast i anfallsspe­let.

Då satte Sivertsson allt på ett kort i början av andra halvlek. I varje anfall plockade han ut målvakten Christine Brorsson, som stod hela matchen trots att hon legat sjuk i halsfluss i veckan, för att satsa på sju utespelare framåt och det var en hårsmån från att lyckas.

Gästerna knaprade in mål för mål och när Johanna Birkkjaer Andersson lobbade in 15–14 efter 38 minuter var det riktigt oroligt i Torslanda.

– Vi var tvungna att prova olika saker för att komma tillbaka i matchen och även om vi var lite ovana i spelet sju mot sex så fick vi bra utdelning.

”Vi var tvungna att prova olika saker för att komma tillbaka i matchen och även om vi var lite ovana i spelet sju mot sex så fick vi bra utdelning.”

THOMAS SIVERTSSON

MEN DÅ PLÖTSLIGT lyckades hemmalaget göra några enkla mål och ryckte ifrån till hela 21–14 med dryga tio minuter kvar att spel. Kört – trodde nog de flesta! Det finns dock ett fantastisk­t go i det här unga Drottlaget som envist krigade vidare. Sally Sivertsson, som togs hårt på linjen under matchen, reducerade till 22–19 och Anna Wibring till 22–20. Halmstadla­get hade även en boll i stolpen innan Torslandas Moa Solefors gjorde 23–20 via Brorsson.

– THOMAS VILLE testa något annorlunda och vi fick ju viss utdelning i spel sju mot sex. Det märktes att Torslanda blev nervösa och tappade spelet, tycker Brorsson.

Hon fick ett stenhårt skott i ansiktet redan i första anfallet, men kom starkt tillbaka och var briljant i andra halvlek med 17 räddningar på kontot.

– Det gick helt okej i dag, men jag är inte supernöjd för jag skulle ha haft några räddningar till, tycker hon.

DROTT HAR HAFT problem med skador och sjukdomar och det fanns ett flertal frågetecke­n inför Torslandam­ötet, men Amanda Kullenberg kunde spela trots en stukad fot och målvakten Sara Johansson satt på bänken med en lårskada.

– Vi är spellediga nästa helg och det passar oss bra. Då kan vi träna som vanligt och inte belasta skadorna, säger Thomas Sivertsson, som inte var allt för nedslagen efter förlusten.

– Nej, det svider faktiskt inte alls. Torslanda visade att det är bra kvalitet i allsvensk damhandbol­l och trots att vi spelade i division 2 för två säsonger sedan så kunde vi skaka dem.

Och fortsätter tjejerna visa samma inställnin­g och köra ända in i kaklet så kommer det att bli många fler poäng i framtiden.

??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? EN APPLÅD FÖR SISUN. Christine Brorsson och lagkompisa­rna i Drott kämpade stenhårt, men kammade noll mot Torslanda.
Bild: JARI VÄLITALO EN APPLÅD FÖR SISUN. Christine Brorsson och lagkompisa­rna i Drott kämpade stenhårt, men kammade noll mot Torslanda.