- JENS BORNEMANN/TT

För tre år sedan var Trelleborg nära att åka ur division 1. Nu är laget tillbaka i allsvenska­n.

Dino Islamovics kvittering – på tilläggsti­d i första halvlek– blev avgörande.

– Riktigt bra tajming, säger han efter 1–1 mot Jönköpings Södra.

Jönköpings Södra var pressat att vinna med minst tre mål och hade precis tagit ledningen. Men lika snabbt som hoppet tändes, släcktes det av TFF:S Dino Islamovics fullträff.

Det hade gått tre och en halv minut av tilläggsti­den i första halvlek när han pricksköt in den för dagen knallgula bollen till 1–1 som i prak- tiken innebar allsvenskt spel nästa år för Trelleborg.

– Jag har en bra vänsterfot och vi hade faktiskt pratat om att vi behövde skjuta lite mer, säger han.

– Ska vi vara ärliga, så var de värda sitt mål. Vi var illa ute. Men efter 1–1-målet har de inga riktigt bra chanser egentligen.

För Jönköpings Södra var varken marginaler­na eller vädret på rätt sida, när laget skulle försöka ta sig ur det järngrepp som Trelleborg kopplade i första kvalmötet i onsdags. Samtidigt som det snöade ymnigt över Stadsparks­vallen gjorde Jönköping sitt bästa för att vända på 0–2-underläget och behålla det allsvenska kontraktet.

Men det räckte inte.

?? Bild: PETTER ARVIDSON ?? SKÅNSK GLÄDJE. Ex-hbk:aren Magnus Andersson firade återkomste­n till Allsvenska­n med Trelleborg­s fans.
Bild: PETTER ARVIDSON SKÅNSK GLÄDJE. Ex-hbk:aren Magnus Andersson firade återkomste­n till Allsvenska­n med Trelleborg­s fans.