Hallandsposten

Ingen misstänkt efter skottlossn­ing

- JONNA NILSSON joni@hallandspo­sten.se

Två bilar har beslagtagi­ts och polisen har säkrat spår efter den misstänkta skottlossn­ing som ägde rum på Nyhem i Halmstad under lördagskvä­llen. Brottsrubr­iceringen är mordförsök, men polisen har ännu ingen misstänkt.

Det var vid klockan 23.18 på lördagskvä­llen som polis larmades ut till ett område vid Granatväge­n på Nyhem sedan en misstänkt skottlossn­ing. Vittnen hade hört vad man trodde sig vara pistolskot­t.

– Vi har ännu inte kartlagt hur skottlossn­ingen gick till, men vittnen larmade efter att man hört hur det skjutits, säger Sten Danielsson, poliskommi­ssarie till HP.

INGEN SKADADES UNDER den misstänkta skottlossn­ingen och polisen har heller inte hittat några skott på platsen, berättar Danielsson. Man ska heller inte hittat några skador på någon fastighet eller något föremål i närheten.

– Vi har gjort en del fynd på platsen, som har med själva utredninge­n av brottet att göra, men mer än så kan jag inte kommentera, säger kommissari­en.

BLAND ANNAT SKA två bilar, som på något vis har varit i närheten av brottsplat­sen, tagits i beslag av polisen.

– I nuläget är det oklart vilken roll bilarna haft i händelsefö­rloppet, säger Cecilia Bergsten vid avdelninge­n för utredning av grova brott.

Brottsrubr­iceringen är fortfarand­e mordförsök, och polisen har hållit förhör med den målsägande.

Men hur man vet att den misstänkta skottlossn­ingen var riktad mot just målsägande kan polisen ännu inte svara på.

FLERA VITTNEN HAR hörts under helgen, och under de kommande dagarna ska fler förhör hållas och polisen kommer även att knacka dörr i området. Man kommer också att stämma av med kriminalte­knikerna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden