Hallandsposten

Fängelse efter dikeskörni­ng

- JONNA NILSSON joni@hallandspo­sten.se

”Det var svårt att se med tårfyllda ögon.”

Mannen förnekar att han skulle ha druckit alkohol innan han satte sig för att köra bilen. Enligt honom började han dricka först när bilen hamnat i diket.

Enligt mannen, i 60-årsåldern, fick han på förmiddage­n ett otrevligt brev som gjorde att han blev ledsen. Han vill i polisförhö­r inte gå närmare in på brevets innehåll, men har sagt att det skulle ha något med hans körkort att göra, dock inte något besked om när han skulle få tillbaka det sedan tidigare indragna kortet.

Mannen bestämde sig för att köra och hälsa på sin fru, men blev under färden allt mer ledsen. Till slut började han gråta. Han försökte därför stanna bilen intill en parkerings­ficka, men med tanke på att det var svårt att se med tårfyllda ögon blev parkeringe­n lite märklig och han hamnade i diket, berättar mannen i förhör. Eftersom att bilen betyder mycket för honom blev han därför ännu mer ledsen, och började dricka alkohol i bilen.

Flera timmar gick innan en förbipasse­rande larmade polisen. När polisen kom till platsen lutade bilen kraftigt, och mannen ”hängde” från bilbältet. Bredvid honom låg en nästan urdrucken vodkaflask­a. Mannen hade 1,9 promille alkohol i blodet.

Till polisen förklarade han då att han varit och hälsat på frun på campingen, att de ”nog druckit lite alkohol” men sedan börjat bråka, varpå han körde därifrån. Han ändrar sig i senare förhör och säger att han inte alls druckit alkohol innan han satte sig i bilen.

Tingsrätte­n tycker att det låter som en efterhands­konstrukti­on, och dömer mannen för grovt rattfyller­i och olovlig körning. För brottet får mannen spendera två månader i fängelse.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden