Hallandsposten

Scouter fixar Street view i naturen

-

den är otydlig i naturen är Street View till nytta även för den som befinner sig ute på platsen. Du kan ta upp mobilen och kolla om du ska svänga vänster eller höger vid den stora stenen.

Syftet med det hela är att ge fler tillgång till den svenska naturen.

Säkert kommer det att locka turister till platser de annars inte hade upptäckt.

DET KRÄVS INGEN dyr utrustning för att ta 3D-bilder. Alla kan göra det och även publicera dem på Googlekart­an. Det går att göra med hjälp av mobilen, inifrån Googles app Street View.

När du använder mobilen som kamera står du på samma plats och vrider dig sakta runt med mobilkamer­an tills du täckt in 360 grader.

Efter lite träning brukar det bli ganska bra, om inte folk och saker som rör sig kommer in och stör i bilden. Då kan det å andra sidan bli rätt kul.

Ska du som scouterna ta bilder av ett större område är det mera praktiskt med en kamera som kan ta bilderna i 360 grader direkt.

Sådana finns för cirka 3 000 kronor. Den som scouterna använt heter Ricoh Theta. Den ansluts trådlöst till Street view-appen i mobilen.

MER OM VILKEN utrustning du kan använda och hur det går till kan du läsa på google.se/ streetview Är du mer inne på att stanna inne framför brasan och göra virtuella vandringar kan du kolla på de leder scouterna hunnit lägga ut. Du hittar dem på scoutview.se.

Att ta sig fram på virtuella skogsstiga­r kan bli lite enahanda, du får varken fågelsång eller grandoft. Å andra sidan slipper du våta fötter, snöglopp och isande vindar. Och du kan alltid fuska lite och hoppa fram till de snygga vyerna vid sjöar och berg.

 ?? Bild: M.NAJEB ALBAKAR ?? PÅ 3D-TUR. Scouterna kartlägger sina favoritstä­llen i naturen, här med Googles stora trekkingka­mera.
Bild: M.NAJEB ALBAKAR PÅ 3D-TUR. Scouterna kartlägger sina favoritstä­llen i naturen, här med Googles stora trekkingka­mera.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden