Hallandsposten

Ras för Halmstad i sista perioden

- THOMAS ENGMAN

Halmstad har plusstatis­tik mot Röke men skåningarn­a som slåss i toppen av tabellen hittade till sist luckorna i hemmalaget­s defensiv och vann efter en del dramatik. HALMSTAD 6 RÖKE 8 (3–1, 1–2, 2–5)

Vågskålen som fick matchen att tippa över till Rökes fördel blev utvisninge­n på Andreas Rundberg. Efter matchen hade lagkaptene­n ett intensivt samtal med domarparet.

– Några tveksamma domslut var det som tog energi från oss och motsatsen för Röke. Men jag vill inte skylla förlusten på domarna, säger HIBK:S tränare Caj Ojala.

” Några tveksamma domslut var det som tog energi från oss.” CAJ OJALA, HIBK:S tränare

Efter Rökes slumpmässi­ga ledningsmå­l kom Halmstad igång och det var Linus Molin som löste upp knuten med två mål och Teddie Lundberg följde upp med det tredje målet. Men direkt i andra perioden blev det fart på poängkunge­n Jimmi Malmgren. Han blev Rökes matchvinna­re och det som främst stack ut var 6–5 målet.

– Man kan ju inte applådera ett bortamål men det var något alldeles extra, berömmer Caj Ojala.

Tidigare i slutperiod­en hade Johan Stål ökat på till 5–3 men efter utvisninge­n kom laget i otakt. En strimma av hopp kom från Teddie Lundbergs klubba men närmare än 6–7 kom aldrig hemmalaget.

– Vi kom i otakt med bytena. Vi fick ändå chansen i en utvisning, men slarvade bakåt och Röke kunde avgöra där, suckar Ojala.

Den långa skadelista­n ökades på ytterligar­e men förhoppnin­gsvis kan Jonas Tarstad och Jimmi Wiberg bli spelklara till nästa hemmamatch på söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden