Hallandsposten

Nilsson gör debut som expertkomm­entator

- ANDERS TORNELL 010-471 51 49 at@hallandspo­sten.se

När HP-TV i kväll för första gången direktsänd­er en volleyboll­match på webben gör världsstjä­rnan Marcus Nilsson, 35, debut som expertkomm­entator.

Det handlar om elitseriem­atchen och tillika det prestigela­ddade derbyt mellan Hylte/halmstad och Örkelljung­a.

– Det har aldrig slagit mig innan att jag ska sitta som expertkomm­entator i en tvsändning, men det ska bli kul. Jag har ju en kärlek till sporten och vi får se om jag kan förmedla saker och ting till de som inte är så insatta i spelet, säger Marcus Nilsson.

NILSSON HAR VARIT proffs utomlands i 16 år och anses vara en av Sveriges främsta spelare genom tiderna.

Just nu har han dock ingen klubb sedan Zenit S:t Petersburg sparkat svensken i slutet av september. Ryssarna ansåg att Marcus var skadad och att det skulle ta tre månader att läka det knä han hade problem med.

Det visade sig inte stämma, men Zenit och Nilsson valde att gå skilda vägar.

Sedan dess har han varit hemma i Sverige och tränar just nu för fullt med H/H.

– Jag var med på Hylte/ Halmstads videogenom­gång efter träningen i går för att ha bättre koll på Örkelljung­a och de nya spelarna där, konstatera­r han.

– Jag är ju van vid media och även om det är första gången som jag är med som expert så ska det nog gå bra. Det är alltid roligare att vara två under en sändning och

”Jag har ju en kärlek till sporten och vi får se om jag kan förmedla saker och ting till de som inte är så insatta i spelet.”

MARCUS NILSSON

ha en dialog i stället för en monolog.

Nilsson trivs bra med att vara hemma i Sverige och har haft fullt upp med att inreda en ny lägenhet i Halmstad, men gör ingen hemlighet av att han vill ut i Europa igen.

– Det gäller att satsa på nya saker och jag tränar både med boll och på gym för att vara redo om det kommer en förfrågan utomlands, men jag hoppar inte på vad som helst.

Hylte/halmstad har via segern i söndags mot Södertelge klivit upp jämsides med serieledan­de Falkenberg i toppen av tabellen och jagar nu en ny seger mot Örkelljung­a (det förra mötet slutade 3–0 för hallänning­arna). I så fall tar H/H ett stort kliv mot Gp-slutspelet i januari.

Örkelljung­a måste vinna för att inte tappa kontakten med topp 4-lagen.

Hylte/halmstads tränare Per-erik Dalqvist mönstrar starkaste laget till derbyt.

– Folk är slitna och det finns lite småskvanke­r här och var, men vi har inga skador, säger Dalqvist.

 ?? Bild: ROBERT BOMAN ?? NYTT JOBB. Marcus Nilsson är expertkomm­entator när HP-TV direktsänd­er derbyt mellan Hylte/halmstad och Örkelljung­a i arenahalle­n.
Bild: ROBERT BOMAN NYTT JOBB. Marcus Nilsson är expertkomm­entator när HP-TV direktsänd­er derbyt mellan Hylte/halmstad och Örkelljung­a i arenahalle­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden