Hallandsposten

Resursbris­ten har fått mig att säga upp mig

-

I dag handlar det om att vänta på bussen, om att äga bilar, om att jobba i skolan och om att använda mobiltelef­on. Läs så får du veta mer!

SKOLA. Vad händer i våra skolor? Hur tas våra barn med särskilda behov omhand? Hur tänker man, när man på frågan ”Varför får inte eleven hjälp?” av kommunen får svaret ”Vi har inga pengar”? När man jobbar med barn och ser hur illa de mår så undrar man om inte barnen ska få hjälp. Vad händer när dessa barn blir tonåringar? Gnäll inte på våra barn. Det är Laholms kommun som lägger budgeten så lågt att dessa barn inte får någon hjälp. Som anställd så gör man allt för att ge dessa barn mer tid. Det känns bra.

MEN VAD HÄNDER de andra barnen i klassen? Var finns resurserna? Inte är det meningen att många får ha hörselkåpo­r för att kunna ha det lugnt. Själv har jag sagt upp mig... man orkar inte se på hur våra barn med särskilda behov behandlas.

Kanske dags att förstatlig­a skolan så det blir likadant över hela landet. En del rika kommuner kan ha mycket hjälp och resurser. Andra mindre kommuner har inte pengar för behovet av hjälp till våra barn. Elevpengen är mycket högre i rika kommuner!

Hur många i personalen sjukskrive­r sig? Vikarier får man leta efter. Framtiden är oroväckand­e för våra barn.

VAKNA KOMMUNER OCH politiker, kom ut en vecka och hälsa på. Ni är välkomna och kanske ändrar uppfattnin­g angående barnens vardag med oro och stress.

Fd anställd!

 ?? BILD:TT/ARKIV ?? RÄCKER INTE. Resurserna för barn med särskilda behov är otillräckl­iga, anser signaturen "Fd anställd!".
BILD:TT/ARKIV RÄCKER INTE. Resurserna för barn med särskilda behov är otillräckl­iga, anser signaturen "Fd anställd!".
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden