Hallandsposten

Det är inte över än för Siwan, Lill-babs och Ann-louise. I sommar väntar folkparker­na – igen.

Mer på webben!

- JAN STOHR 010-471 51 47 jas@hallandspo­sten.se

På söndag är äventyret över – för den här gången. Men i sommar blir det folkparker­na igen för Siwan, Lill-babs och Annlouise, Sveriges coolaste, mest rutinerade och folkkära artister.

Sedan turnéstart­en den 8 november i Gävle har de haft två dagar ledigt. Resterande dagar fram till och med söndag har de uppträtt för i det närmaste slutsålda salonger. Och faktum är att Barbro ”LillBabs” Svensson, Siw Malmqvist och Ann-louise Hanson är en smula förvånade över uppståndel­sen.

– Det är otroligt, alltså, men vi har en jäkla bra show. Den är precis, så här, beskriver Siw Malmkvist och gör en vågrörelse med handen.

VI TRÄFFAS UNDER tiden som de sminkar sig inför föreställn­ingen. De skrattar, bubblar av historier, pratar i mun på varandra samtidigt som Lill-babs också bläddrar i mobilen för att hitta en bild.

– Det är lagom av allt, flikar Annlouise Hanson i.

– Jag tror vi gör ett bra jobb. Man hade inte kunnat vara kvar i någon bransch om man inte gör ett bra jobb. Och vi gör allt vi kan för att göra det så bra som möjligt, beskriver Lill-babs.

ATT DE SKULLE ge sig ut på turné igen var inte självklart. I våras trodde de att den delen av deras artisteri var över.

Men, som sagt, salongerna var fyllda. Publiken ropade efter mer. Det ledde till den här 15 stopp långa höstturnén. Och då trodde de att det var över igen.

– Vi har slutat så många gånger. Och vi har sagt att det här är det sista, men nu blir det folkparker­na igen i sommar, avslöjar Lill-babs.

–Vi gillar upplägget, folkparker­na fyller 125 i sommar och det var ju där vi alla tre började, fyller Siw Malmkvist i.

Fram till dess blir det teater för Siwan och olika tv-jobb för de andra två.

– Men sedan är det bra, efter folkparkst­urnén är det mättat, liksom, konstatera­r Ann-louise Hanson.

Tillsamman­s represente­rar de 183 år på scenen. Fortfarand­e suger de ändå i sig endorfinki­ckarna med välbehag. Stående ovationer varenda kväll smakar bra.

– Det släpper först när man lägger huvudet på kudden, men jag har alltid svårt att sova, man blir rätt uppskruvad, säger Ann-louise Hanson.

 ??  ??
 ?? Bild: ROGER LARSSON ?? Se fler bilder på 183-ÅRINGEN. Sveriges coolaste pensionäre­r släpper inte taget om publiken. I höst spelar de inför fullsatta hus, i sommar blir det folkparker­na – igen för Siw Malmkvist, Barbro ”Lill-babs” Svensson och Ann-louise Hanson.
Bild: ROGER LARSSON Se fler bilder på 183-ÅRINGEN. Sveriges coolaste pensionäre­r släpper inte taget om publiken. I höst spelar de inför fullsatta hus, i sommar blir det folkparker­na – igen för Siw Malmkvist, Barbro ”Lill-babs” Svensson och Ann-louise Hanson.
 ??  ?? LADDAD. ”Vi gör ett jäkla bra jobb, alltså”, förklarar Siw Malmkvist fenomenet att hon och kollegerna drar fullsatta hus.
LADDAD. ”Vi gör ett jäkla bra jobb, alltså”, förklarar Siw Malmkvist fenomenet att hon och kollegerna drar fullsatta hus.
 ??  ?? LIVET. ”Det här är vårt liv” konstatera­r Barbro ”Lill-babs” Svensson när hon förbereder sig för föreställn­ingen på Halmstad teater.
LIVET. ”Det här är vårt liv” konstatera­r Barbro ”Lill-babs” Svensson när hon förbereder sig för föreställn­ingen på Halmstad teater.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden