Hallandsposten

Man ville köpa sex av ungdom

- JONNA NILSSON joni@hallandspo­sten.se

Flickorna hjälpte den kraftigt berusade mannen upp när han blivit nedputtad. I väntan på polisen försökte han sedan köpa sexuella tjänster av en av dem.

Det var en sommarkväl­l i slutet av augusti i år som flickorna, båda under 18, såg hur mannen kom vinglandes mot Storgatan.

Ihandenhad­ehanenvodk­aflaska, och beskrevs vara ”väldigt berusad”.

NÄR HAN SEDAN blev nedputtad till marken av en husse vars hund han försökte klappa sade flickorna ifrån.

De tyckte synd om honom. De tyckte dessutom att han såg så pass sliten ut att de bestämde sig för att tillkalla polis. Men de ville inte lämna honom ensam i väntan på att de skulle anlända.

Till en början var mannen tacksam och tillmötesg­ående. Men efter en stund började han att försöka ta på flickorna på ett sådant sätt att de kände stort obehag. Trots upprepade tillsägels­er att de inte ville fortsatte mannen försöka föra sina händer innanför deras kläder.

Han frågade också den ena om han fick ta av hennes byxor, innan han plötsligt blev arg och sade att hon var ”tvungen att göra som han ville” för att hon var ”hans hora” och att han skulle betala henne för det.

Han föreslog sedan att de skulle gå bort till en toalett tillsamman­s så att hon kunde utföra sexuella tjänster på honom.

FLICKORNA OCH deras kamrater som blev vittnen tvingades flertalet gånger ringa polisen, som till en början meddelade att de inte hade tid att åka ut på ärendet.

På fråga varför hon inte gått därifrån tidigare uppgav flickan att hon ville vänta på polisen och försäkra sig om att mannen fick hjälp.

Mannen åtalas nu för två fall av sexuellt ofredande, men förnekar brott.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden