Hallandsposten

Marcus Nilsson till USA

VOLLEYBOLL: SVENSKE STJÄRNAN PÅ GÅNG TILL NY PROFFSLIGA

- ANDERS TORNELL at@hallandspo­sten.se 010-471 51 49

– Det ska bli jättekul. Det är nästan så jag är glad för att jag fick sparken av Zenit S:t Petersburg, säger Marcus Nilsson.

Jo, ni känner nog till historien nu. I somras skrev den svenske storstjärn­an på för ett år i den ryska klubben, men han blev inte långvarig där då Zenit ansåg att Nilsson var knäskadad och bröt kontraktet i slutet av september.

Någon allvarlig skada handlade det inte om, vilket också bekräftade­s från läkarhåll när Marcus kom hem till Sverige igen.

FÖR SÄKERHETS SKULL ville Ball dock ha en video på Nilsson när han tränade med Hylte/halmstad och efter att ha sett den kunde svensken kvittera ut sina flygbiljet­ter.

– Det har under många år gjorts försök att starta en proffsliga i USA, men det har inte funkat. Fast nu verkar det som om det finns ekonomisk uppbacknin­g, säger Marcus Nilsson.

TURNERINGE­N SOM HAN är inbjuden till spelas 8–10 december i klassiska MGM Grand arena (där många boxnings- och kampsports­matcher gått) i Las Vegas och anses vara startskott­et på det som till hösten ska bli en profession­ell liga i NVA:S (National Volleyball Associatio­n) regi.

Marcus kommer att spela i ett lag som heter Team Pineapple som också innehåller en annan gammal spelare från Hylte/halmstad, passaren Omar Rivera. Laget har sin bas i Indiana. – Det kommer att bli en otrolig upplevelse att spela i en sån arena – och med Lloy Ball. Skithäftig­t, tycker Nilsson. Han fortsätter: – Det finns många, väldigt bra spelare i de olika lagen och blir det en proffsliga så känns det väldigt bra att ha fått in en fot.

Vinnaren bland de åtta lagen i MGM Grand arena får en prischeck på 50 000 dollar (cirka 420 000 kronor). Vad ska du göra till våren?

– Jag har ingen aning. Det gäller att ta en sak i taget – sedan får vi se vad som händer. Det brukar ske en del i de europeiska klubbarna under julledighe­ten.

Marcus Nilsson, 35, ska vara med och försöka bidra till att en proffsliga startar i USA. Därför har han bjudits in till en turnering i Las Vegas i december av en av Amerikas främsta spelare genom tiderna, Lloy Ball.

”Det ska bli jättekul. Det är nästan så jag är glad för att jag fick sparken av Zenit S:t Petersburg.”

MARCUS NILSSON

 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? LAS VEGAS NÄSTA. Svenske volleystjä­rnan Marcus Nilsson har blivit inbjuden att spela för ett amerikansk­t lag i MGM Grand arena, där bland annat Mike Tyson boxats.
Bild: JARI VÄLITALO LAS VEGAS NÄSTA. Svenske volleystjä­rnan Marcus Nilsson har blivit inbjuden att spela för ett amerikansk­t lag i MGM Grand arena, där bland annat Mike Tyson boxats.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden