Hallandsposten

Persson har sagt ja till Bois

- MATTIAS NILSSON SIMON CARLSSON

Kandidater­na är inte längre tre. Varbergs Bois FC är muntligen överens med Joakim Persson. Nästa vecka förväntas klubben även presentera Perparim Beqaj som första nyförvärv.

Vem som blir Jörgen Wålemarks efterträda­re i Varbergs Bois har varit en lång följetong. Fotbollska­nalen.se avslöjade att Joakim Persson var nära Bois för ett par dagar sedan. I samma veva berättade sportchefe­n Kujtim Bala att det fortfarand­e fanns tre kandidater:

– Jag har träffat alla tre och inlett en dialog. Vi vill ge tränarna i fråga tid för egen analys. Framför allt av de spelarna som sitter på utgående kontrakt i Varbergs Bois och vilka man vill behålla och kanske bygga kring.

MEN REDAN NU verkar klubben ha gjort sitt val. Enligt säkra källor är Varberg muntligen överens med Joakim Persson, som senast tränat division 1-laget Kristianst­ad FC, men även tränat Ängelholms FF.

– Vi kan inte spekulera förrän vi har något konkret att gå på. Innan det är officiellt är det inte officiellt och det måste få gå den vägen, säger Kujtim Bala.

Enligt uppgift till HN ska Bois (läs Kujtim Bala) ha använt denna fras i jakten på potentiell­a nyförvärv: ”Jag och Joakim Persson vill ha dig till klubben”.

– Så är det, men så kan vi även ha sagt till andra spelare med en annan tränare. Så enkelt är det. Det är förhandlin­gsteknik. Vi har sagt till er att vi diskuterar med flera tränare. Tills vi inte har något på papper har vi ingenting.

NÄR HN FICK tag på Kujtim Bala under onsdagen befann han sig på Ängelholms flygplats. Han vill dock inte bekräfta att klubben är överens med Persson.

– Nej, det kan jag inte göra. Jag tror inte på muntliga uppgörelse­r. Den här världen är för snabb för det. Du menar att det kan spricka? – Precis. Samtidigt har HN uppgifter om en första värvning från klubbens sida. Det är Perparim Beqaj som tar steget från division 1-laget Tvååkers IF till superettan.

– Okej? Inga kommentare­r, säger Kujtim.

Det är samma visa när det gäller Beqaj själv:

– Det har jag inga kommentare­r till, säger Perparim Beqaj.

– Jag vet att Bois håller på att bygga en ny trupp, jag känner ju några av killarna i laget.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden