Hallandsposten

Svenska Em-lagen fortsätter att vinna

- TT

Efter sex raka segrar var slutspelsp­latsen redan säkrad. Sverige fortsatte trots det på sin svit. Segern mot Ryssland innebar Lag Hasselborg­s sjunde raka i Em-gruppspele­t i S:t Gallen i Schweiz.

Den här gången satt dock segern långt inne.

Först på matchens sista sten kunde Sverige säkra vinst med 6–5 mot de regerande europamäst­arna.

”Vi har en väldigt bra känsla där ute och vi jobbar bra ihop som lag. Vi hade lite problem med isen som var lurig i den här matchen, framförall­t på utslagning­ar då det gick lite rakare” säger Sofia Mabergs till Svenska curlingför­bundet efter segern.

En viktig seger trots att slutspelsp­latsen redan var säkrad.

”Vi inser nu när vi kollar tabellen

”Vi inser nu när vi kollar tabellen att det blir mycket viktigt att komma högst i tabellen inför slutspelet.”

SOFIA MABERGS

att det blir mycket viktigt att komma högst i tabellen inför slutspelet. Det är väldigt jämnt bakom oss bland lagen som jagar slutspelsp­lats så att komma etta i tabellen är fokus för oss just nu”, fortsatte Mabergs.

För de svenska herrarna blev det också en onsdagsseg­er. Sverige och skippern Niklas Edin vann mot Norge med 9–7. Det innebär att även deras slutspelsm­edverkan är säkrad.

– Det var en bra start från vår sida, och det var det vi fokuserade på. Det är viktigt i alla curlingmat­cher att få en bra start, men att vi fick fyra poäng gjorde det väldigt svårjobbat för dem och väldigt lättjobbat för oss, säger Edin till Svenska curlingför­bundet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden