Hallandsposten

Östersund vill skriva svensk fotbollshi­storia

-

är väldigt viktigt. Om du kollar vilka som har spelat för oss under året så tror jag inte det är någon som inte har spelat. Alla har fått bidra. Det finns något vi gör, som inte är det rent fotbollsmä­ssiga, som gör att folk presterar, säger han och sammanfatt­ar:

– Vi tar två steg i trappan hela tiden.

HAN ÄR TILLBAKA i Göteborg, staden han växte upp i och lämnade för Östersund för tre år sedan. Ljumsken känns fortfarand­e konstig efter en kortisonsp­ruta dagen innan. Han har ont. Han är van.

2017 har varit det bästa och det värsta året i hans 22-åriga liv. En snabb resumé:

Våren: Gör mål i finalen av svenska cupen och i Östersunds hemmapremi­är mot Norrköping. Skadar foten, drabbas av ett Rs-virus, får pollenalle­rgi och bihåleinfl­ammation.

Sommaren: Missar kvalmatche­rna mot Galatasara­y på grund av sjukdom. Spelar mot Fola Esch och Paok kvalomgång­arna efter. Imponerar så pass att den grekiska klubben lägger ett mångmiljon­bud direkt efter matcherna.

Hösten: Blir uttagen till Palestinas landslag. Tvingas tacka nej då han skadar ljumsken en dag före hemmamatch­en mot Hertha Berlin. Gör comeback mot Athletic Bilbao borta, men känner av skadan och får vila ytterligar­e.

– Det känns som att jag har varit på Liseberg och åkt en berg- och dalbana. Jag har blivit knäckt några gånger under säsongen. Men det känns också som att jag har visat vad jag är kapabel till. Det känns bra för mig, säger han.

Hur har det varit att missa viktiga Europamatc­her?

– Det har varit jättetufft. Det har gått jättebra för laget och när det går så bra så vill man känna att man är en del av det. Men jag känner att jag har varit en stor del av det här ändå. Samtidigt hade man velat spela stormatche­rna på hemmaplan. Jag blir sur, jag blir knäckt, men det är något man får leva med. Jag vet att jag kommer ha en stor del i lagets framgångar när jag kommer tillbaka.

Hur har den här Europaresa­n varit?

– Även om några spelare i vårt lag vinner Champions League längre fram så kommer det här alltid vara något man minns.

– NÄR JAG blickar till och ser oss i januari kan jag inte säga att någon av oss hade kunnat se oss här. Men vi har inställnin­gen att vi ska vinna varje match. Vi tror på det och det är ett recept som funkar. Hur bra kan ÖFK bli?

– Jag ser inga gränser. Det är en liten klubb men det finns så mycket i klubben som gör att den kan bli något som aldrig har hänt här i Sverige tidigare. När vi mötte Bilbao visste vi att de skulle få det jävligt jobbigt om vi gjorde en bra match. Det kommer från något vi har byggt upp under månader och år. Nu är vi där. Nu går vi som tåget. Nu svävar vi på moln.

 ?? Arkivbild: JOHANNA LUNDBERG ?? FULL FART. Hosam Aiesh lämnar Zorya Luhansks Artem Sukhotskiy bakom sig under bortamatch­en i Europa League. I kväll hoppas han att hans Östersund ska ta de poäng som krävs för att ÖFK ska gå till slutspel.
Arkivbild: JOHANNA LUNDBERG FULL FART. Hosam Aiesh lämnar Zorya Luhansks Artem Sukhotskiy bakom sig under bortamatch­en i Europa League. I kväll hoppas han att hans Östersund ska ta de poäng som krävs för att ÖFK ska gå till slutspel.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden