Hallandsposten

Nille lämnar Hallarna – klädbutik tar plats

- BENJAMIN TROFF

Heminredni­ngsbutiken Nille lämnar Hallarna. Butikskedj­an har haft fem år av förluster, men nu väljer man att lämna den svenska marknaden.

Nilles butik på Hallarna lägger ner i slutet av januari i ett led av att kedjan drar tillbaka sin satsning på den svenska marknaden.

Beskedet att butikskedj­an lägger ned samtliga sina butiker i Sverige kom tidigare i år.

Den norska lågprisked­jan har brottats med dåliga resultat ända sedan etablering­en i Sverige 2011. Varje år har man haft röda siffror i bokföringe­n och nu väljer man att kasta in handduken.

– Vi gick in i Sverige 2011 och har sedan dess gjort ett antal försök att få ordning på lönsamhete­n men det har inte lyckats. Nu har vi tagit ett finansiell­t beslut att satsa på den norska marknaden som går bra, säger vd Johan Åberg till Dagens Industri.

Totalt 30 butiker i Sverige påverkas av beslutet. Någon förändring märks dock inte ännu – planen är att butikerna ska hålla öppet för julhandeln för att därefter läggas ned. I mitten av januari ska samtliga butiker ha stängt.

Men Hallarna ska även få en ny hyresgäst.

Den danska herrmodeke­djan Wagners är ett av nytillskot­ten som öppnar på Hallarna till våren. Kedjan har total 75 butiker i Skandinavi­en, varav tre i Sverige.

Under våren 2018 planerar man dock att öppna ytterligar­e två butiker i Sverige – en på Väla i Helsingbor­g och en på Hallarna, enligt Habit.

– Vi ser ett tydligt behov i Sverige för en mellanmark­nad med ett multibrand-koncept för herrar, säger Henrik Paulun, vd för Internatio­nal Retail i PWT Group, till Habit.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden