Hallandsposten

Svart fredag lockade till shopping

- YVONNE PERSSON 010-471 51 84 yp@hallandspo­sten.se

Black Friday låter ju ganska dystert, men möjlighete­n att fynda fick shoppingsu­gna att strömma till såväl city som Halmstads olika köpcentra. – Det har varit ett ordentligt tryck, konstatera­r Johanna Wisjö på Electrolux Home.

Jätterean under Black Friday har tidigare mest märkts i olika webbshoppa­r, men i år hade också många av Halmstads butiker hakat på konceptet.

– Det är ju en möjlighet att få in mycket folk i butiken inför julhandeln. Många passar på att köpa julklappar utifrån våra erbjudande­n och upptäcker samtidigt andra saker, säger Johanna Wisjö.

Just Electrolux Home hade satsat på extra långa öppettider och lockpriser, medan andra drog till med en rejäl rabatt på alla varor.

– Vi kör 25 procent på allt under hela helgen, så det blir en Black Weekend för vår del. Än så länge är vi väldigt nöjda med tillströmn­ingen. Vinterjack­orna går särskilt bra och många köper också julklappar, säger Josefin Freiholtz, säljare på Intersport.

PÅ KÖPCENTRET HALLARNAS parkering kommer Hedwig Blixt med ett stort paket. Hon hade redan tidigare spanat in en spegel och kunde nu fynda den under Black Friday.

– Shopping är något av en hobby. Just Black Friday är lite hetsig, men också rolig, säger hon.

Enligt branschorg­anisatione­n Svensk Handel har köplustan under Black Friday ökat lavinartat. Förra året spenderade den genomsnitt­lige shopparen hela 1 817 kronor under dagen och i år förväntas siffrorna bli ännu högre.

KLOCKAN TIO PÅ fredagsför­middagen gick elektronik­kedjan Elgiganten ut och berättade att man redan dubblerat försäljnin­gen i sin e-handel, jämfört med förra året. tv-apparater, högtalare, surfplatto­r, datorer och hörlurar var det som efterfråga­des mest.

Lite ironiskt så sammanföll årets Black Friday med den alternativ­a ”En köpfri dag”, som uppges firas i över 65 länder. Den som firar Buy Nothing Day avstår från att handla något under 24 timmar och reflektera­r över hur det känns.

 ??  ??
 ?? Bild: JARI VÄLITALO ?? BRA FREDAG. Hedwig Blixt hade redan tidigare spanat in en spegel och passade på att köpa den på rea under Black Friday.
Bild: JARI VÄLITALO BRA FREDAG. Hedwig Blixt hade redan tidigare spanat in en spegel och passade på att köpa den på rea under Black Friday.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden