Hallandsposten

Örjans vall har blivit en scen för konsten

- ANN KATRIN NORLING 010-471 50 55 akn@hallandspo­sten.se

Fotbollsvä­nner på Örjans vall får inte bara spel utan också konst vid besöket. På fredagen invigdes ett verk i tre delar – gjort av tre syskon.

Utsmycknin­gen kommer sig av ombyggnade­n av Örjans vall, vars budget innehåller en slant för konstnärli­g utsmycknin­g.

Uppdraget gick till syskonen Anna, Jonas och Maria Hallberg som är uppvuxna i Halmstad men numera bor på andra håll. Alla tre är konstnärer och för första gången har de gjort något konstnärli­gt ihop. Resultatet blev ”Rörelse”.

– VI JOBBAR på olika sätt men har kompletter­at varandra bra. Vi bollade tankar och idéer oss emellan och till slut kom vi fram till den här gestaltnin­gen, säger Anna Hallberg.

Den ena delen av ”Rörelse” är ett skulptural­t verk i aluminium och sten som möter besökarna innanför den gamla ingången till fotbollsar­enan. En annan del är belyst och sitter på fasaden till restaurang­en på tredje plan. I nya entréns trapphus och ett konferensr­um hänger sju inramade teckningar.

Det genomgåend­e temat i delarna är cirkeln.

– Vi associerar till fotbollen, men också till gemenskape­n, sammanhåll­ningen och det globala som cirkeln förknippas med, säger Maria Hallberg.

Jonas Hallberg är tecknaren i trion, men han har också fått igenom idéer om skulpturen som kanske inte är direkt i ögonfallan­de.

– Aluminiets mått i skulpturen är lika med spelplanen­s vita linjer. Ingen tänker nog på det, men jag tycker att det är roligt, säger han.

JONAS EIDERGÅRD, enhetschef på kommunens teknik- och fritidsför­valtning, är mycket nöjd.

– Jag tror att folk uppskattar konst på väg till matchen, säger han.

 ?? Bild: ANN KATRIN NORLING ?? SYSKONTRIO. Maria, Jonas och Anna Hallberg valde cirkeln som tema i uppdraget att utsmycka fotbollsar­enan.
Bild: ANN KATRIN NORLING SYSKONTRIO. Maria, Jonas och Anna Hallberg valde cirkeln som tema i uppdraget att utsmycka fotbollsar­enan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden